Evenementen,  Sport

Op 10 maart 2018 wordt de 6e Weidebliktocht gehouden

Hoogeveen – De weideblinktocht die in 2013 voor het eerst gehouden werd, trekt jaarlijks meer dan 500 deelnemers. Ook dit jaar willen we dit aantal en het liefst nog honderden meer, halen. Wandelaars van heinde en ver komen hierom in- en rond Hoogeveen te wandelen. Op 10 maart 2018 kunnen we gebruik maken van 1 van de routes die onze routemaker Tinus Kamman heeft uitgezet. De routes zijn geheel gepeild en iedereen krijgt een mooi boekje mee, met alle routes.

Evenals vorig jaar zijn er voor elk wat wils afstanden. De 5 km voor gezinnen, de 10 km voor de iets gevorderden. De 20 km voor de gevorderde en voor de lange afstandsloper zijn er 2 routes te weten de 30 en de 40 km. We willen er graag een spektakelstuk van maken en hopen op zoveel mogelijk wandelaars uit Hoogeveen, zeker uit onze wijk!!

U hoeft zich niet van tevoren in te schrijven, dat kan op de dag zelf. Onderweg wordt er door sponsors als AH(Offereins) en Alfa-college versnaperingen uitgedeeld. Henry Offereins van Ah, de Weide, zal het startschot geven bij de start van de 30 en de 40 km. Voor de mensen die voor de eerste keer meelopen, is er (tegen betaling) een medaille met de afbeelding van het Hoogeveensche Gemeentehuis. Er kan gewandeld worden in de afstanden van 5, 10, 20, 30 of 40 km.