Evenementen

Opbrengst stamppot diner voor Serious Request!

Hoogeveen – Tijdens de kerstmarkt bij Het Goed die afgelopen zaterdag werd georganiseerd, stond er dit keer ook een culinair stamppot diner op de kaart. In de middag tegen 12 uur werd het feestelijk en culinaire diner geserveerd. Aan een prachtig gedekte kersttafel. De gasten werden bediend door medewerkers van Het Goed. En voor de prijs hoefde je het niet te laten, voor € 3,50 kon je aan schuiven. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Serious Request.

De aanleiding Het Goed in Hoogeveen ontmoetten de afgelopen jaar een aantal vluchtelingen, voornamelijk Syriërs. Ze werkten bij Het Goed om de Nederlandse taal te leren. Een aantal van hen werkte ook mee aan de indrukwekkende voorstelling ‘Thuis in Hoogeveen’, waar na afloop van de voorstelling het publiek werd onthaald op een heerlijke maaltijd. Dit bracht de mensen bij Het Goed op het idee om een gezamenlijke maaltijd te organiseren tijdens de kerstmarkt.

Jaarlijks besteedt Het Goed Hoogeveen aandacht aan Serious Request, de actie van radio 3FM. Dit jaar zamelt Serious Request namens het Rode Kruis geld in om familieleden, ouders, kinderen, broers en zussen op te sporen, die elkaar zijn kwijtgeraakt door oorlogsgeweld of door natuurrampen. Omdat ze mensen hebben leren kennen, die op de vlucht moesten, zijn ze bij Het Goed heel gemotiveerd om hier iets voor te doen.

Alle feestelijk en culinair  diner en ingrediënten waren gesponsord. Zo kwamen de ingrediënten van de maaltijd van de ‘Drentse Vleeswaren Geesbrug’, ‘Teuns Vleesservice’, uit eigen tuin van de medewerkers, COOP Dunnink de Wijk. De maaltijd werden bereid door de medewerkers van WerkPro.

Gezelligheid voor iedereen Tijdens de kerstmarkt verzorgden het Amusementskoor Hoogeveen de muziek. Met een hapje en een drankje in winkel was de kerstsfeer compleet, en met heel veel kerstartikelen die het afgelopen jaar zijn opgespaard.

De vrijwilligers van het Repair Café waren vanaf 11 uur aanwezig. Om reparaties te doen aan kapotte kleding of elektrische apparaten. Er werden zo’n 60 reparaties aangeboden.

Bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis bakten kniepertjes en appelflappen om uit te delen. Zij deden dit in ruil voor spulletjes uit het assortiment van Het Goed. Voorwerpen die bij hen herinneringen oproepen aan hun jeugd. De dag was ook het kringloopbedrijf van WerkPro, tegenover Het Goed aan de Kanaalweg geopend en in kerststemming.

Geef een reactie