Hoogeveen – Op donderdag 29 juni aanstaande zet RSG Wolfsbos, in samenwerking met Stichting Welzijnswerk, de deuren open van de Internationale Schakelklas (ISK) te Hoogeveen. Op deze manier willen de organisaties vrijwilligers/maatjes vinden voor de ISK-leerlingen.

Maatje
Een maatje is een vrijwilliger die de leerling stimuleert en hem of haar begeleidt met huiswerk of de taal. In de ISK zitten buitenlandse leerlingen uit het asielzoekerscentrum of leerlingen waarvan de ouders een verblijfsstatus hebben gekregen. Het kunnen ook buitenlandse leerlingen zijn waarvan de ouders in Hoogeveen en omgeving werken maar ook uitwisselingsstudenten.

Schakelen naar regulier onderwijs
Het belangrijkste doel voor deze leerlingen is om uiteindelijk te schakelen naar een klas in het regulier onderwijs. De leerlingen die zijn geschakeld, krijgen extra begeleiding en ondersteuning van docenten, onderwijsassistenten en/of vrijwilligers op de ISK-afdeling.

Interesse
Interesse om een maatje te worden voor één van de ISK-leerlingen? Op 29 juni is iedereen vanaf 19.00 uur van harte welkom bij ISK Wolfsbos (gebouw-C, Valkenlaan1 te Hoogeveen). Tijdens deze avond worden belangstellenden geïnformeerd en kan men terecht met vragen. Ook zijn er leerlingen (en ouders), docenten en de projectcoördinator van de SWW aanwezig.

Graag van tevoren aanmelden bij Coördinator Maatje op Maat Carolien Schreurs via e-mail c.schreurs@swwh.nl of telefoonnummer 06 57315925.

Door Henk Boer

Geef een reactie