Hoogeveen – Op zaterdag 7 november aan staande. vindt de jaarlijkse Open Bedrijvendag Hoogeveen weer plaats. Zoals u wellicht weet, organiseren alle Drentse gemeenten sinds twee jaar een Open Bedrijvendag en wij zijn er trots op dat ons succesvolle format is uitgerold over heel Drenthe.OBD-2015

In Hoogeveen doen dit jaar rond de 40 bedrijven mee. De Open Bedrijvendag biedt een goede gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen en te ontdekken wat er binnen de muren van het Hoogeveens bedrijfsleven gebeurt. Jongeren, onze toekomstige beroepsbevolking, kunnen zich oriënteren op hun opleiding en beroep. Dit jaar is Drenthe-breed gekozen voor het thema Techniek.Hiermee spelen we ook als Open Bedrijvendag in op het verwachte tekort aan technisch opgeleid personeel (Techniekpact). Dit betekent overigens niet dat er alleen technische bedrijven meedoen.

MBO-leerlingen zijn zowel bij de voorbereiding als bij de presentatie op de dag zelf betrokken.Leerlingen vanuit het Voortgezet Onderwijs krijgen speciale opdrachten. Op school maken ze bijvoorbeeld een beroepskeuzetest waarmee ze gericht de bedrijven kunnen bezoeken die het beste aansluiten bij hun interesse en de te volgen opleiding. In nauwe samenwerking met het onderwijs is een app (OBD Hoogeveen) ontwikkeld. Via de bedrijfslogo’s kan worden doorgelinkt naar de website van de bedrijven. Tevens kunnen bezoekers met behulp van een routekaart de deelnemers eenvoudig vinden.

De dag wordt officieel geopend om 09:30 uur. Deze opening vindt plaats bij Sent Waninge Fiat Bedrijfswagens, Edisonstraat 6A, 7903 AN te Hoogeveen. De opening wordt verricht door de heer Arjan Bos van TVM verzekeringen. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat vanaf 9.00 uur klaar.

Voorafgaand aan de opening zal een grote reclamekaravaan door Hoogeveen rijden om de inwoners van Hoogeveen te attenderen op de Open Bedrijvendag. Het programma en het overzicht van de deelnemende bedrijven en sponsors kunt u vinden op www.openbedrijvendaghoogeveen.nl en ook via de app OBD Hoogeveen. Op www.obddrenthe.nl kunt u zien welke bedrijven in Drenthe op zaterdag 7 november hun deuren openen.

Door Henk Boer

Geef een reactie