HOOGEVEEN – Het Alfa-college in Hoogeveen houdt woensdag 28 januari van 17.00 tot 21.30 uur de jaarlijkse Open dag. Iedereen is van harte welkom op de Voltastraat 33. Belangstellenden voor Autotechniek, Bedrijfsautotechniek en Transport & Logistiek kunnen terecht bij KARgo! aan De Stroom 3 in Hoogeveen.

Naast docenten en loopbaanadviseurs zijn studenten aanwezig om leerlingen en hun ouders/verzorgers te informeren over het mbo-aanbod. Alle opleidingen presenteren zich en er is volop ruimte voor individuele gesprekken. Maar de Open dag is ook bedoeld om een indruk te krijgen van de school, de sfeer en de mensen die er studeren en werken. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat belangstellenden een zo’n compleet mogelijk beeld krijgen.

Goede noteringen opleidingen Keuzegids MBO
Dit jaar is de Open dag extra feestelijk! De opleidingen Transport & Logistiek, Haar- en Schoonheidsverzorging behaalden een eerste plaats in de landelijke Keuzegids MBO 2015. Ook Business Fashion, Uniformberoepen, Horeca, Onderwijsassistent, MBO-Verpleegkundige, Dokters-, Apothekers-, en Tandartsassistent behaalden een top-3 notering en behoren tot de beste opleidingen van Nederland.

Aansluiting arbeidsmarkt
Bij alle opleidingen wordt de verbinding en de samenwerking met het bedrijfsleven steeds belangrijker. Onderwijs en arbeidsmarkt moeten goed op elkaar aansluiten. Tijdens de Open dag besteden de opleidingen hier extra aandacht aan. Medewerkers van bedrijven zijn aanwezig om de bezoekers te informeren over stages, samenwerking en beroepsbeeld.
Nieuw! Opleiding Manager Ondernemer Bakkerij – Start september 2015
Met ingang van volgend schooljaar start het Alfa-college in Hoogeveen met de driejarige BOL-opleiding Manager Ondernemer Bakkerij, niveau 4. De Manager Ondernemer Bakkerij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en bedrijfsvoering van een brood- en/of banketbakkerij. Het is ook mogelijk om met deze opleiding een eigen bedrijf te starten.

Praktijkstraat Uniformberoepen
Eén van de trekpleisters op het Alfa-college aan de Voltastraat is de nieuwe praktijkstraat van Uniformberoepen. De straat beschikt onder andere over een receptie, een verhoor- en een regiekamer, waar allerlei praktijksituaties en calamiteiten worden nagebootst.

Barista-certificaat voor studenten Horeca
De studenten Horeca krijgen in Hoogeveen de mogelijkheid om naast de opleiding een Barista-certificaat te halen. De studenten leren over de geschiedenis van koffie, de soorten koffiebonen, het afstellen van de koffiemolens en het bereiden van de perfecte cappuccino’s en espresso’s. Ook worden ze ingezet in de hippe koffiebar ‘Petit café’ en in het leerwerkrestaurant ‘Ambiance’.

Studenten ICT voorbereid op de toekomst!
Drie Hoogeveense ICT-bedrijven krijgen een rol in het lesprogramma van de verschillende ICT-opleidingen. Doel is om studenten op te leiden die vanuit het mbo maximaal inzetbaar zijn in het bedrijfsleven. De bedrijven gaan workshops verzorgen waarin de nieuwste ontwikkelingen binnen ICT behandeld worden, studenten gaan werken aan projecten vanuit het bedrijfsleven en er komen leerwerkplekken in de bedrijfsomgeving waar studenten optimaal worden voorbereid op de arbeidsmarkt.

KARgo! geopend
Op de locatie KARgo! aan De Stroom 3 werken het Alfa-college, Roelof van Echten College en Kreeft Rijopleidingen samen onder één dak. Bezoekers kunnen onder andere een kijkje nemen in de moderne werkplaats met de nieuwste apparatuur. Studenten en docenten verzorgen verschillende demonstraties en kunnen alles vertellen over de opleidingen Autotechniek, Bedrijfsautotechniek en Transport & Logistiek. Ook is er een grote opstelling bedrijfswagens, voertuigensimulatie en heftruckspel.

Door Henk Boer

Geef een reactie