Vraag naar mbo’ers groeit nog steeds
HOOGEVEEN – Op woensdag 23 januari a.s. houdt het Alfa-college in Hoogeveen de jaarlijkse Open dag. Tussen 16.00 en 21.00 uur zijn de locaties aan de Voltastraat (opleidingen in Techniek, ICT, Business School, Dienstverlening, Zorg en Welzijn) en KARgo! De Stroom 3 (Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek) geopend. Studenten, docenten en medewerkers van bedrijven en instellingen vertellen over de middelbare beroepsopleidingen en de mogelijke beroepen.

foto: Alfa college ©

Behalve voor eindexamenkandidaten is de open dag ook geschikt voor derdejaarsleerlingen vmbo en havisten voor een eerste oriëntatie. Jongeren moeten steeds eerder een keus maken voor hun toekomst. Wie voor het mbo kiest, maakt in ieder geval altijd een goede keuze. Het bedrijfsleven is dringend op zoek naar jongeren met een mbo-opleiding. Dat studenten al tijdens hun studie een baan wordt aangeboden is niet eens meer bijzonder en dat zijn mooie vooruitzichten voor de nieuwe generatie mbo’ers.

Via mbo naar hbo
Wie nog niet aan het werk wil kan via het mbo naar het hbo. Soms zelfs via versnelde routes. Tijdens de Open dag zullen de opleidingen van het Alfa-college ook hier aandacht aan besteden. Net als voor de nauwe samenwerking met het hbo, het bedrijfsleven en de instellingen in de regio. Her onderwijs wordt steeds beter op de arbeidsmarkt toegespitst, zodat de jongeren ook steeds beter de stap naar hun toekomstig beroep kunnen maken.

Geef een reactie