HOOGEVEEN – Tijdens de open bedrijvendag Drenthe was de open dag van Treant. Plekken in het ziekenhuis en de ouderenzorg bezoeken waar je normaal niet zo snel komt was populair. Ruim 7.500 bezoekers namen een uniek kijkje achter de schermen.

Speciale route voor bezoek
Op 18 van de 21 locaties van Treant was er veel te zien, doen en beleven. Bezoekers konden een route volgen door het ziekenhuis. Van de basisspoedpost, weekklinieken, afdeling Radiologie en Orthopedie tot de spoedeisende hulp. Collega’s in het ziekenhuis en in de ouderenzorg lieten aan jong en oud zien wat ze doen en hoe leuk werken in de zorg is.

Kinderen maakten kennis met de zorg & deden activiteiten
Kinderen maakten tijdens de open dag op een leuke manier kennis met het ziekenhuis en de ouderenzorg. Ze deden verschillende activiteiten: ze speelden dokter bibber, maakten kleurplaten, gingen op de foto als dokter/laborant, maakten zelf slijm of poep van klei en keken op de kinderafdeling. Ook onderzochten kinderen hun eigen pop/knuffel en maakte deze beter door een röntgenfoto te maken of een gipsje te geven. De open dag was een leuk uitje voor het hele gezin.

[Foto: Treant / kinderen en ouders nemen een kijkje in een scan tijdens de open dag]

Geef een reactie