Evenementen

Open Hoogeveens kampioenschap buikschuiven

Hoogeveen – Op de ijsbaan aan de Terpweg in Hoogeveen vindt zondag 14 augustus het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) plaats. Het zal de tiende editie van dit spektakel worden.

Buikschuiven 2016 - vrij van copyrights (2) De eerste wedstrijdschuivers gaan omstreeks 12.45 uur over de “baan”.  De organisatie van dit evenement is zoals altijd in handen van de supportersvereniging van  voetbalvereniging “Hoogeveen” en leden van biljartvereniging “De Poedel”.

Titelverdediger is Sandra Mulder, zij schoof vorig jaar alle deelnemende mannen van de baan. Het werd vorig jaar een super spannende finaleronde, Sandra bleef Kevin van Dalen exact 5 cm voor, als derde eindigde Arne van der Kooi.  In de individuele klasse gaat iedere deelnemer in de voorronde drie keer “schuiven”, de slechtste poging wordt bij iedere deelnemer van het totaalaantal meters afgetrokken. Hierna volgt de finale.

Er werd vorig jaar ook weer gestreden in de bedrijven- of verenigingscompetitie. Hierbij ging de eerste prijs naar café De Nachtwacht, de tweede prijs was voor het team van café De Lijst (de Schutters) en de derde prijs ging naar de deelnemers van KIRI-amusement. Oók dit jaar kan er weer als team gestreden worden om de prijzen. In deze competitie worden de eindresultaten van de vier beste deelnemers van ieder team opgeteld. Ieder team kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers, maar het minimaal aantal deelnemers is vier.

Natuurlijk zijn er ook dit kaar weer fantastische prijzen te winnen, zowel individueel als bij de teams. Dit is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor “Klussenbedrijf Bert Pol” en vele andere sponsoren.

De deelnemers aan dit evenement moeten minimaal 15 jaar oud zijn en deelname is uitsluitend voor eigen risico! De organisatie draagt geen enkele verantwoording voor eventueel geleden schade. Het inschrijfgeld bedraagt € 3, — p.p.

Natuurlijk wilt u dit evenement en de gezelligheid niet missen. Deelnemers kunnen zich vooraf inschrijven via: tel. 06 22 04 83 31

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom bij dit spektakel, de entree is gratis!

Geef een reactie