Hoogeveen – Op de ijsbaan aan de Terpweg in Hoogeveen vindt zondag 5 juli het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) plaats. Het zal de negende editie van dit spektakel worden. De eerste deelnemers gaan omstreeks 12.45 uur over de buikschuifbaan. Buikschuiven_archief (2014)
De organisatie van dit evenement is zoals altijd in handen van supportersvereniging vv “Hoogeveen” en biljartvereniging “De Poedel”.

Ook tijdens deze negende editie kunnen de deelnemers weer strijden in twee categorieën, individueel en in teamverband, bijvoorbeeld met een voetbal- of bedrijfsteam.

Titelverdediger in de individuele klasse is Danny Bouwman. De dynamische middenvelder van het eerste voetbalelftal van vv Noordscheschut en tevens inwoner van die plaats, gleed vorig jaar alle deelnemende mannen en vrouwen “van de baan”. Tweede werd Pascal Groote en de derde plaats was vorig jaar voor Sandra Mulder. In de teamcompetitie ging de eerste prijs in 2014 naar het team van “de Schutters”, ook hier gleed Danny Bouwman, samen met zijn voetbalmaten, de rest naar huis. Het team van de Nachtwacht werd tweede en R-Fun team ging met de derde prijs aan de haal.

In de individuele klasse gaat iedere deelnemer in de voorronde drie keer “schuiven”, de slechtste poging wordt bij iedere deelnemer van het totaal aantal meters afgetrokken. Hierna volgt de finale. Het aantal finalisten ligt van te voren niet vast, het hangt onder meer af van het aantal deelnemers en de resterende tijd.
In de teamcompetitie worden de eindresultaten van de beste vier deelnemers van ieder team opgeteld. Ieder team kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers, maar het minimaal aantal deelnemers is vier. Des te meer deelnemers er meedoen, dus des te groter de kans om de teamprijs te winnen.
De deelnemers moeten minimaal 15 jaar oud zijn en deelname is uitsluitend voor eigen risico! Het inschrijfgeld is ook dit jaar weer laag gehouden, € 3, – p.p.

Natuurlijk zijn er ook dit jaar weer fantastische prijzen te winnen, zowel individueel als bij de teams. Als extra stimulans is er een prijs voor de origineelst/komisch uitgedoste deelnemer/ster. Dit alles is mogelijk dankzij hoofdsponsor “Klussenbedrijf Bert Pol” en vele andere sponsoren.

Vorig jaar gingen de deelnemers onder ideale buikschuifomstandigheden de strijd aan en de vele toeschouwers vermaakten zich op de opperbest. Er werd zoals altijd, een fanatieke, maar sportieve strijd geleverd tussen de deelnemende dames en heren. De organisatie hoopt er ook dit jaar weer een ouderwets sportieve en gezellige dag van te maken.

Natuurlijk wilt u dit gezellige evenement niet missen. Schrijft u zich daarom zo snel mogelijk in, individueel of als team. Bij inschrijving als team graag de namen van de deelnemers vermelden.
Inschrijven is mogelijk via: tel. 06 22 04 83 31 of sjmulder@tiscali.nl

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom, de toegang is gratis.

Namens de organisatie,

Door Henk Boer

Geef een reactie