Mammacentrum Treant Zorggroep officieel geopend
Met het onthullen van het beeld ‘Intiem’ van kunstenaar Jan Bouwsema, heeft de Hoogeveense burgemeester Karel Loohuis samen met Anita Pepping op zaterdag 8 oktober het Mammacentrum van Treant Zorggroep in Hoogeveen officieel geopend. Het Mammacentrum is specifiek bedoeld voor de diagnostiek en behandeling van borstafwijkingen, in het bijzonder van borstkanker.

9y4b5103

Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen, bracht de felicitaties over namens de gemeente Hoogeveen en beaamde in zijn speech dat Treant Zorggroep met de opening van het Mamma-centrum zijn beloftes aan de gemeente heeft waargemaakt. Anita Pepping, journalist en medeauteur van Plenter@Pepping, vond het een eer om de opening te mogen verrichten. Als ervaringsdeskundige refereerde zij aan haar ervaringen van jaren geleden, toen eendags diagnostiek nog slechts een droom was. En dat je nu als patiënt niet meer op ‘een krakkemikkig houten stoeltje met een Story van vijf jaar oud’ hoeft te zitten.

Open huis drukbezocht
Ruim 450 bezoekers maakten tijdens het open huis zaterdag kennis met de diverse disciplines die betrokken zijn bij de mammazorg. Ze konden kijken bij de ruime onderzoeksruimtes en de nieuwe diagnostische apparatuur en kregen uitleg over onder meer de nieuwste behandelingen, het bevolkingsonderzoek en de inloophuizen. Het koor ‘Zingen voor je Leven’ van de Stichting Kanker in Beeld liet zien en horen wat zingen en muziek kan betekenen voor patiënten en hun naasten.
Op dinsdag 11 oktober vervolgt Treant de opening met een mammasymposium voor zorgprofessionals in Theater De Tamboer in Hoogeveen.

Alles bij elkaar
In het Mamma-centrum in Hoogeveen kunnen patiënten op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant in Emmen en Stadskanaal blijven de nabehandelingen, zoals chemokuren, en controles mogelijk.
In het centrum is de nieuwste apparatuur voor beeldvorming en weefseldiagnostiek aanwezig. Hiermee is het doorgaans mogelijk om patiënten nog dezelfde dag een uitslag te geven van hun eventuele borstafwijking. Het merendeel van de patiënten die het centrum bezoekt, kan nog dezelfde dag met een geruststellend bericht naar huis. Aan diegene bij wie borstkanker wordt vastgesteld, kan duidelijkheid worden geboden en vaak ook al een behandelplan worden vastgesteld. Met de bundeling van alle kennis en ervaring in één centrum, maakt Treant Zorggroep de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.treant.nl/mammacentrum.

Foto: © André Weima Fotografie

Door Henk Boer

Geef een reactie