Hoogeveen – Het Roelof van Echten College houdt op woensdag 11 maart een open les middag voor leerlingen van groep 8 van de basisschool. Tussen 13.30 en 15.30 uur volgen leerlingen vier lessen die vanaf volgend schooljaar op hun rooster staan. Zo ervaren de aanstaande brugklassers hoe het er écht aan toegaat in het voortgezet onderwijs.

De open les middag is een aanvulling op de open avonden van het RvEC. “We hebben twee succesvolle open avonden gehad 12 en 16 februari”, zegt afdelingsleider Pidi Reitsma. “Tijdens de open avonden krijgen leerlingen veel informatie over de mogelijkheden bij ons op school en het is ook een mooie gelegenheid om sfeer te proeven. Maar we willen leerlingen ook laten zien hoe een normale schooldag eruit ziet. Daarom kunnen ze 11 maart, terwijl onze school in bedrijf is, vier lessen volgen die volgend jaar ook op hun rooster staan. Zo ervaren ze een middag hoe het is om leerling op het RvEC te zijn. En als ze nog vragen hebben naar aanleiding van de open avonden kunnen ze die ook stellen tijdens deze middag.”

Inschrijven kan nog steeds
De open lesmiddag wordt georganiseerd op de locaties Julianstraat (vmbo tl), Griendtsveenweg (vmbo bb/kb) en Bentinckspark (mavo, havo en vwo). Leerlingen die zich nog niet hebben ingeschreven voor de lesmiddag kunnen dat alsnog doen door een e-mail te sturen naar roelof@rvec.nl met vermelding van hun naam en de locatie waar ze graag de lessen willen volgen.

Foto: Het RvEC kijkt terug op succesvolle open avonden. Ter aanvulling organiseert de school op drie locaties een open les middag voor leerlingen van groep 8.

Door Henk Boer

Geef een reactie