Sport

Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen in Tilburg.

HOOGEVEEN – Aanstaande weekend staan er de Open Nederlandse Kampioenschappen op het programma voor de zwemmers van Z.P.C. Hoogeveen. Daar zullen vijf dames en vijf heren voor Z.P.C. Hoogeveen aan de start verschijnen. Bij de heren Niels van Eck, Maik Huser en Junior de Bruin die het hele weekend de nodige afstanden gaan zwemmen.

Daarbij komen dan Coen de lang en Owen Peeks dan nog één dag naar Tilburg om hun favoriete afstanden, de 200 meter rug (Coen)en de 800 meter vrije slag (Owen) te gaan zwemmen. Niels van Eck gaat vooral voor de kortere afstanden op de 50/100 meter vrije slag en de 50/100 meter schoolslag, datzelfde geld ook voor Maik Huser die de 50 en 100 meter schoolslag gaat zwemmen.

Junior de Bruin die momenteel bij het regionaal talenten centrum in Drachten traint, maar gewoon voor Hoogeveen uitkomt zal zijn vlinderslag afstanden gaan zwemmen. Bij de dames natuurlijk Alinda Dingshoff die allround de nodige afstanden, waaronder natuurlijk de vlinderslag, gaat zwemmen.

Wiktoria Redzimska zwemt net als Alinda veel afstanden en verschillende slagen en daarbij zwemmen ze allebei de zware 400 meter wisselslag. Simone Krans komt de kortere afstanden zwemmen in Tilburg en zal natuurlijk in de mix estafettes gaan zwemmen samen met Junior de Bruin, Alinda Dingshoff en Niels van Eck.

Mirthe Schenkel komt een dag naar Tilburg voor haar 200 meter schoolslag en zal samen met de dames de 4 x 100 meter wisselslag zwemmen. Sanne Hofman zal samen met de paralympische ploeg deelnemen aan dit Nederlands kampioenschap en zij zal haar stijgende lijn zeker door willen zetten.

Geef een reactie