kerkelijk

Open repetitie avond voor alle mannen jong en oud die van zingen houden!

HOOGEVEEN – Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor houdt maandagavond de 14e januari een open receptieavond voor mannen die wel eens willen weten hoe een repetitieavond bij HCM verloopt.

Veel mensen hebben het idee dat zingen in een koor geleerd moet worden en dat ze eerst zangles krijgen en pas na een lange voorbereidingstijd in het koor mogen meezingen. Dat gebeurd niet bij HCM. Vrijwel iedereen kan zingen en kan zijn zangstem verbeteren door juist te gaan zingen.

Iedereen is welkom om bij HCM mee te zingen. HCM is een Christelijk koor met mannen uit vrijwel iedere kerkelijke geloofsrichting maar ook zonder een geloofsovertuiging. HCM zingt elke soort muziek dat een mannenkoor kan zingen. Klassieke en geestelijke muziek, populaire muziek, opera en operette muziek en nummers uit de Top 2000. En dat ook nog eens in verschillende talen! Zang ervaring is niet nodig. Men leert dit gewoon tijdens het zingen op de repetitieavond. Er zal een nieuwe muzikale wereld voor u opengaan!

Op een repetitie avond worden diverse zangstukken per partij doorgenomen. De mannenstemmen in een koor worden onderscheiden in 1e en 2e tenor en bariton en bas. Van een hoge zangstem naar een met een lage zangstem. Door goed kijken en luisteren naar dirigent Gezinus M. Veldman leert men als het ware spelenderwijs de muziek te zingen.

Dirigent Veldman is tevens dirigent van mannenkoren in Vroomshoop en Ommen. De drie koren treden samen op onder de naam Oost Nederlands Mannenkoor, het OMK. Gezamenlijk hebben ze in mei 2017 opgetreden in de St. Baafs kathedraal in Gent, vorig jaar nog in het Bostheater van Ommen en een benefietconcert in Papendrecht. Het waren grootse zangfestijnen met ±200 zingende mannen en duizenden toehoorders!

De mannen van HCM zouden het op prijs stellen u te mogen begroeten op de 14e januari vanaf 19.15 uur. U kunt ze gaan beluisteren maar natuurlijk mag u meezingen en vragen stellen wanneer u meer wilt weten.

Na afloop van de avond is er ruimte om even na te praten onder het genot van een drankje. En…. mocht u verhinderd zijn op de 14e? Dan bent u iedere maandagavond ook van harte welkom in de Oosterkerk aan de Leeuweriklaan in Hoogeveen. Maar de 14e januari wordt een bijzondere speciale kennismakingsavond! Tot Ziens bij HCM!

Geef een reactie