Hoogeveen – Op vrijdag 8 juli opende Jeanette Berkenbosch, hoofd zorgeenheid, samen met twee bewoners van woonzorgcentrum Olden Kinholt in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, de Belevingstuin van Olden Kinholt.

Foto: Bianca Verhoef Fotografie
Foto: Bianca Verhoef Fotografie

In de Belevingstuin kunnen bewoners van Olden Kinholt, bezoekers én omwonenden genieten van de natuur, tuinieren of lekker ontspannen op een bankje. Het aanleggen van de Belevingstuin is een idee van Jolanda Meekhof, activiteitenbegeleider bij Olden Kinholt. ‘Tijdens een scholing kregen we de opdracht om een idee te bedenken om omwonenden en jongeren te betrekken bij het woon-zorgcentrum. Leerlingen van het Terra MBO uit Meppel hebben ons geholpen met de aanleg van de Belevingstuin. Dit in het kader van regioleren en het volgen van praktijklessen’, licht ze toe.

Zien, voelen en ruiken
Bij de aanleg van de Belevingstuin is rekening gehouden met de beleving en mogelijkheden van de (dementerende) bewoners. ‘In de Belevingstuin kun je verschillende kruiden uit de kruidentuin ruiken, fruit zien groeien aan de fruitbomen, fruit plukken en verwerken tot eten. Ook kun je de wind of de zon op je gezicht voelen wanneer je in de tuin bent. De Belevingstuin is gericht op de zintuigen van onze bewoners’, vertelt Jeanette Berkenbosch. De Belevingstuin is een veilige en prettige plek waar bewoners zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Mede mogelijk gemaakt door…
De aanleg van de Belevingstuin is gerealiseerd met steun van het Nationaal Ouderenfonds en andere sponsoren. Voor het onderhouden van de Belevingstuin zoekt Olden Kinholt vrijwilligers. Hebt u groene vingers en lijkt het u leuk om een handje te helpen? Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de receptie van Olden Kinholt.

Door Henk Boer

Geef een reactie