Algemeen

Opening nieuwe aanleunwoningen Woonzorgcentrum Beatrix

Hollandscheveld – Op vrijdag 8 juli zijn de nieuwe aanleunwoningen van Woonzorgcentrum Beatrix officieel geopend door burgemeester Karel Loohuis. Er zijn 22 zeer ruime appartementen gerealiseerd voor mensen met een woonbehoefte en een zorgvraag, waarbij zelfstandig wonen van kracht blijft.

Woonzorgcentrum Beatrix (3)-1

Om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen is het van belang om onderdeel van de gemeenschap te blijven en de dingen te kunnen blijven doen die je gewend was. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in het realiseren van inzet van zowel vrijwilligers als professionals. Hiermee zijn er veel meer ondersteuningsmogelijkheden. Door de inzet van vele vrijwilligers is ook de verbindingsgang met WZC Beatrix gerealiseerd en is er een prachtige bank tussen de nieuwe aanleunwoningen en de Beatrix komen te staan.

Een jaar geleden ontving de NNCZ van Woonconcept, de sleutels van de nieuwe aanleunwoningen aan de Riegshoogtendijk 57 in Hollandscheveld. Eind juli 2015 namen de eerste bewoners al hun intrek in de appartementen en na ruim een maand was het gehele complex bewoond. Hiermee wordt voorzien in de behoefte van de juiste balans tussen zelfstandigheid, zorg in de nabijheid, sociale contacten en veiligheid. Gehoopt wordt dat de bewoners er langdurig naar volle tevredenheid een waardevol leven kunnen leiden.Woonzorgcentrum Beatrix (2)-1

Geef een reactie