Hoogeveen – Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat zij een eigen museum hebben. Henny Huisman uit Bakkum kan dat vanaf nu wel. Zijn museum ‘In The Picture’ is gisteren geopend.

Heel veel attributen uit zijn carrière als tv-presentator zijn te zien in een ruimte van 400 m2 in Hoogeveen. Zijn vriend Hans Jutstra kwam op het idee om een deel van zijn interieurzaak om te bouwen tot museum.

Met gasten Jacques D’Ancona, Willibrord Frequin, burgemeester Karel Loohuis, initiatiefnemers Hans en Olga Jutstra, Bulletje en uiteraard Henny Huisman zelf werd de opening gevierd met livemuziek door “Roy Orbison”, “Paul Anka” en “Frank Sinatra”.

Actrice en zangeres Rosa de Silva was te gast om te vertellen over haar solo-theaterprogramma dat begon met het optreden in de ‘Mini Playback Show’. En ook waren er ex-deelnemers van de ‘Playback Show’ en ‘Soundmixshow’ die nu (inter)nationale popsterren zijn.

Radio 5 deed live verslag tussen 16.00 uur tot 18.00 uur in het programma ‘Bert op 5’. De expositie rond het werk van televisie-icoon Henny Huisman is een permanente tentoonstelling. Voor wie het museum wil bezoeken: het adres is Buitenvaart 2105 in Hoogeveen.

Hieronder kunt u de uitzending nogmaals terug beluister.

[player id=24670]

Door Henk Boer

Geef een reactie