Hoogeveen – Op 27 mei was er de opening van de NNCZ vestiging van het Jannes van der Sleedenhuis locatie De Kaap en het Herstelhotel Hoogeveen. Na het officiële gedeelte was iedereen van harte welkom tussen 11:00 en 16:00 uur aan Het Haagje 85 in Hoogeveen.

Waar het klokje thuis tikt….. Dit haalde wethouder Erik Giethoorn aan in zijn speech. “Ik hoop dat iedereen hier zich gaat thuis voelen”. “Het spreekwoord zegt het al het is nergens zo goed als thuis”. Giethoorn hoopte dat iedereen zich thuis gaat voelen in het nieuwe Jannes van der Sleedenhuis en het Herstelhotel.

Aansluitend bood Wethouder Giethoorn namens het college van burgemeester en wethouders een klok aan.

Ook werd er met bolletjes garen een netwerk gecreëerd. Men moest de draad vasthouden en de bolletjes garen verder gooiden. Zo ontstond een levendig netwerk waar iedereen veel plezier aan beleefde. Het netwerk symboliseerde samenwerking en verbinding .

Na de officiële opening werd een open huis gehouden, die ondanks het warme weer druk werd bezocht.

Veel waardering hadden de bezoekers voor het nieuwe complex. Alle bewoners krijgen een ruim appartement van 50 vierkante meter met een eigen badkamer.  In totaal biedt het nieuwe Jannes plaats voor 37 personen. Zij komen allemaal van het veertig jaar oude Jannes aan de Eisenhowerstraat.

Maandag 29 mei gaan de eerste  bewoners verhuizen. Er is drie dagen voor de verhuizing van de bewoners uitgetrokken. Best spannend allemaal. Het nieuwe complex biedt tevens onderdak aan het Herstelhotel, dat 14 plaatsen beschikbaar heeft. Daarnaast zijn er in De Kaap 30 aanleunwoningen.

Donderdag om 9.00 uur vindt de opening plaats van de parkeergarage. Dan heeft Argus TV via De Hoogevener een diapresentatie van de bouw voor u in petto. De beelden spreken voor zich.

Geef een reactie