Noordscheschut – Een geweldige sfeer daar in de Cirkel, in Noordscheschut. Ronny Koekoek steekt van wal, als hij de nieuwjaarsreceptie opent en alvast begint over het 250-jarig bestaan. Een geweldig applaus voor de voorbereidende commissie. Namens de commissie vertelt Douw van der Werf over het programma.opening feestjaar noordscheschut 250

Een avond van de Hoogeveense werkgroep van het Huus van de Taol, een Historische avond door Albert Metselaar, een jubileum-geschiedenisboek van zijn hand, Radio Drenthe met een speciale uitzending in de Cirkel, een Theaterspektakel op het water, een fotoboekje, het zijn slechts enkele items die door de zaal rollen.

<

p style=”text-align: justify;”>Dan is het woord aan Anno Wietze Hiemstra, wethouder, en de man van de centen. Die heeft een mooi cadeau, namens het bestuur van de gemeente Hoogeveen 1958 euro extra voor het dorp. Voor iedere inwoner een euro. Dat lijkt niet veel, een euro per persoon, maar het is voor de commissie een manier om met andere potjes over drempels te komen. Onder leiding van de Trivera’s was de sfeer helemaal los. Twee dames in trivera, je weet wel, stof die niet kreukt. En twee dames vol cabaret.

Door Henk Boer

Geef een reactie