Hoogeveen – De politie heeft in de woning van een 63-jarige man uit de gemeente Hoogeveen een groot aantal opgezette en ingevroren dieren aangetroffen. Het gaat deels om beschermde diersoorten. Zo’n 50 dieren zijn in beslag genomen.

Het gaat hierbij onder andere om sneeuwuilen, een oehoe en een Afrikaanse uil. Het vermoeden is dat de man niet op legale wijze aan de dieren is gekomen. Vermoedelijk is een aantal dieren via internet verkregen. Het voorhanden hebben, kopen of verkopen van (opgezette) beschermde diersoorten en/of illegaal geprepareerde dieren is strafbaar.

De politie kwam de man op het spoor, omdat er vermoedens van hennepteelt waren. Bij controle in de woning werd geen hennepkwekerij aangetroffen, maar werden wel vele opgezette dieren gezien.

Ingevroren dieren
Bij een onderzoek in de woning trof de politie ook nog circa 70 ingevroren dieren aan. Het gaat om o.a. steenmarters, dassen, bunzings, hermelijnen en haviken. Deze dieren zijn in beslag genomen.

Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de dieren. De eigenaar van de dieren is gehoord door de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Door Henk Boer

Geef een reactie