Maatschappelijk

Opknappen ontmoetingsplein Molukse wijk

Hoogeveen – Wat was het een gezellige, geslaagde en zonnige dag! Tijdens NLdoet (weekend van vrijdag 10 en zaterdag 11 maart), de grootste nationale dag waar organisaties diverse vrijwilligersklussen uitvoeren, vonden er in heel het land verschillende werkzaamheden plaats. Zo ook in de Molukse wijk in Hoogeveen.

De aanvraag om het ontmoetingsplein, het hart van de Molukse wijk, op te knappen werd door het Oranjefonds goedgekeurd en konden materialen en benodigdheden voor deze dag aangeschaft worden.

Met een batterij aan vrijwilligers (jong en oud!) hebben we gezamenlijk het hele plein aangeveegd, de betegeling rondom de vlaggenmast en het monument schoongemaakt, rotzooi en rommel opgeruimd, onkruid gewied, de bloembakken gelakt en weer voorzien van nieuwe planten, genoten van een high tea en de dag afgesloten met pizza’s! Het is geweldig om te zien dat deze groep vrijwilligers de Molukse wijk en erfgoed, waar o.a. nog ouderen van de eerste generatie wonen, een warm hart toedraagt en zich voor deze dag hebben ingezet. Al dan niet op de dag zelf, dan wel in de voorbereiding. Getuige de respect- en eervolle manier waarop de (schoonmaak)werkzaamheden werden uitgevoerd bij en rondom het monument en de vlaggenmast, waar jaarlijks op 25 april ceremonieel de Molukse vlag wordt gehesen en bloemen worden gelegd, bevestigt het gevoel van respect voor onze (groot)ouders en voor datgene waar we voor staan en zijn.

Nu het ontmoetingsplein weer ‘summer proof’ is, maken wij graag van de gelegenheid gebruik een ieder, die zich op het plein begeeft, te verzoeken respectvol om te gaan met de materialen en beplanting op en rond het pleintje, de gemaakte rommel en afval te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken en de behoefte van uw hond in een plastic zakje te doen en thuis af te voeren.

Wij danken een ieder die in de voorbereiding en op de dag zelf zijn/haar medewerking heeft verleend, dat we samen deze dag hebben doorgebracht en zien uit naar de volgende activiteit.

NLdoet 2017 in de Molukse wijk is geïnitieerd door Maluku Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door SWW, Kaum Ama Ama, smederijgroep Venesluis, Noorderbrug (Ama Ina) en uiteraard de vrijwilligers!

Bron: facebook