Hoogeveen – Op verzoek van de volledige oppositie van de gemeenteraad in Hoogeveen is er donderdag 4 juni een spoeddebat over het museum de 5000 Morgen.

Bron: RTVDrenthe

Aanleiding hiertoe is de informatieavond vorige week in de bibliotheek waar de plannen voor de doorontwikkeling van het museum werden gepresenteerd. Hier bleek dat met een collegebesluit het beheer van het culturele erfgoed van het Museum is overgedragen aan de Stichting bibliotheek Hoogeveen. Echter, aan de raad is toegezegd dat het plan van aanpak vóór besluitvorming over de toekomst van het museum terug zou komen naar de Raad.

Op de gemeenteraadsvergadering van 26 maart stond het museum ook al op de agenda, eveneens op verzoek van de oppositiepartijen. De raad wilde toen informatie over de ontwikkeling van de plannen. Toen was het niet duidelijk wie -naast het college- het museum vertegenwoordigt bij het vormen van de plannen, en wie daarmee opkomt voor de belangen van de medewerkers en de collectie. Op dit moment is dat nog steeds niet duidelijk. Er is een projectteam samengesteld, met vertegenwoordigers van de culturele instellingen (Tamboer, Scala, Podium en Bibliotheek), maar tot op heden is nog niet bekend wie hierin deelneemt namens het museum.
 
Deze gang van zaken is voor de oppositiepartijen aanleiding om hierover met het college in debat te gaan. Het debat staat gepland vanaf ca. 21.15 uur.

 

Door Henk Boer

Geef een reactie