HOOGEVEEN – Historische Archief Blikfabriek Drenthina in opgericht in Mei 2015 en vormt op dit moment een gezelschap van 3 personen die “het cultureel erfgoed” van de Blikfabriek willen vastleggen. Er is een schat aan historie over de “Blikfabriek” uit Hoogeveen. Daarom vinden wij het ook zo belangrijk om wat ons uit het verleden aan waardevols is nagelaten te verzamelen, bewaren, zo goed mogelijk te beschrijven en digitaal vast te leggen.

Op deze manier kunnen wij laten zien dat het verzamelen van historisch materiaal bepaald niet “stoffig” hoeft te zijn en wij de mensen mee kunnen nemen in de tijd van weleer. Hoewel er al het een en ander bekend is over de historie van het bedrijf, blijft er echter nog genoeg te ontdekken of uit te diepen om alles zo overzichtelijk mogelijk te krijgen en er een tijdlijn tot stand komt waarin zo veel als mogelijk staat beschreven.

Wij hopen dat er mensen zijn die nog dingen hebben liggen die voor ons archief een toegevoegde waarde hebben en waar men wel afstand van wil doen om er zo voor te zorgen dat het niet verloren gaat. Dit kan van alles zijn wat ook maar enigszins met de Blikfabriek te maken heeft. Blikjes, foto`s, kleding, gereedschap, enzovoort. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.archiefblikfabriekhoogeveen.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: