ELIM – Tijdens de Coronapandemie is er door de Stichting Elim Vitaal & Actief, kortweg EVA, de breiactie opgezet met als doel de eenzaamheid van ouderen te verdrijven en dit breiwerk ten goede laten komen aan minder bedeelden.

Deze breiactie kwam traag op gang maar werd uiteindelijk een groot succes. Toen er dozen vol mutsen sjaals en dergelijke binnen kwamen brak de oorlog in Oekraïne uit. Het bestuur van EVA besloot deze prachtige breiwerkstukken aan de slachtoffers van deze oorloog te doneren. Er zijn al dozen vol naar de Oekraïne gebracht. Op dit moment vallen veel transporten stil en wordt het steeds moeilijker om spullen naar de getroffen gebieden te krijgen.

Inmiddels vangen we in Hoogeveen ook al enkele honderden Oekraïners op. Middels Klaas Koops en het team Koopman op pad kwamen we in contact met enkele van deze Oekraïners. In de komende uitzending van Koopman op pad, zaterdag 25 juni a.s. wordt er ruim aandacht besteed aan dit onderwerp. www.koopmanoppad.nl We waren diep onder de indruk van de verschrikkelijke verhalen van deze oorlogsslachtoffers en kwamen er achter dat veel van hun zijn gevlucht zonder echt spullen mee te kunnen nemen. Toen wij hun enkele breiwerkjes toonden straalde hun gezichten van dankbaarheid en geluk. Komend winter is er bij deze groep echt veel behoefte aan warme kleding als sjaals, mutsen sokken etc.
Op korte termijn is er bij het voormalig Rendo gebouw in Hoogeveen behoefte aan 30 tafels, 100 stoelen, 15 banken, bestek voor 200 mensen en 40 kleinere tafels om deze mensen zo goed mogelijk op te vangen. Kunt u helpen neem dan contact op met: info@SRK-kinderhulp.nl

Om komend winter voldoende warme mutsen sjaals en sokken te hebben zijn we sponsoren nodig die ons voorzien van wol zodat de EVA ouderen kunnen blijven breien, maar nu voor de Hoogeveense Oekraïners. Wilt wol doneren of een bijdrage doen om wol te kunnen kopen, neem dan contact op met: evastichtingelim@gmail.com Samen kunnen we veel doen om het vele leed wat er is een beetje te verzachten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: