Hoogeveen – De Hoogeveense topvoetbalster Vivianne Miedema, speelster van Bayern München en het Nederlands Elftal, roept de inwoners op mee te doen aan de Wintertijd Challenge die op 23 en 24 oktober in Hoogeveen wordt gehouden.                                      Wintertijd Challenge Hoogeveen

Vivianne doet haar oproep in een videoboodschap die te bekijken en te beluisteren is via: https://www.wintertijdchallenge.nl/challenge/wtc-hoogeveen-2.

Wintertijd Challenge
Met de Wintertijd Challenge (WTC ) Hoogeveen hoopt de organisatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar het ontstaan en het bestrijden van spierziekten. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, fietsen, spelen en sporten! Maar voor meer dan 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend omdat zij lijden aan een spierziekte. De Stichting Spieren voor Spieren, ooit opgericht door spelers van het Nederlands Elftal, zet zich daarom in voor kinderen met een spierziekte.

Eén van de activiteiten die Spieren voor Spieren jaarlijks organiseert is de Wintertijd Challenge. Deze wordt op tal van plaatsen in het land gehouden. “In Hoogeveen dit jaar voor de 2e keer,” aldus de voorzitter van de organisatie, Johan Massier. “En we zijn als WTC Hoogeveen natuurlijk blij dat Vivianne ons initiatief van harte ondersteunt. Een beter rolmodel, kunnen we ons uiteraard niet wensen”.

De Glasbak
Het startschot voor de Wintertijd Challenge Hoogeveen, die dit jaar gehouden wordt bij Punt H (aan de Hoofdstraat bij De Tamboer), wordt op vrijdag 23 oktober om 17:00 uur gegeven. Vanaf dat moment zal Radio Hoogeveen een 24 uur non-stop radio uitzending verzorgen vanuit De Glasbak (de Hoogeveense variant op het Glazen Huis) in Punt H. Hier kan liedje worden aangevraagd en geld worden gedoneerd. Ook zullen diverse (lokale, regionale) artiesten optreden en kan worden deelgenomen aan onder andere een karaokewedstrijd.

Gezonde spieren voor zieke spieren
Op zaterdag 24 oktober vindt van 16:00 tot 17:00 uur de eigenlijke Wintertijd Challenge plaats onder leiding van TopFit, onder het motto: “gezonde spieren voor zieke spieren”. Het is de bedoeling dat de deelnemers zich zoveel mogelijk laten sponsoren door familieleden, vrienden en/of bekenden.

Kom ook in beweging!
Geef gehoor aan de oproep van Vivianne Miedema en kom in beweging! Geef je op voor één van de acties. Of organiseer je eigen Challenge met je sportvereniging, bedrijf of school. Je wilt weten hoe? Ga dan snel naar: https://www.wintertijdchallenge.nl/challenge/wtc-hoogeveen-2. Namens alle spierzieke kinderen bij voorbaat hartelijk bedankt!

Door Henk Boer

Geef een reactie