HOOGEVEEN – Dit jaar, 20 maart, Op schoon-dag in heel het land en in Hoogeveen organiseerde IVN op vier locaties een opschoonactie. Vorig jaar ging het op het laatste moment niet door, terwijl het zwerfafval zich daar niets van aan trok.

Maar gelukkig, heel veel mensen gingen toch op pad en zo zijn er in een jaar tijd heel wat blikjes en flesjes toch in de afvalbak belandt. De schone wijk, die maak jezelf. Vandaag deden weer heel veel vrijwilligers mee. Zo ook de drie Jong Hoogeveners van het jaar! Wat kunnen we met elkaar trots zijn op deze dames. Zij geven een voorbeeld waar nog veel te veel mensen aan voorbij lopen. Opruimen? ‘Ik heb die troep niet gemaakt’.

Maar anders gezegd ‘Ik heb de troep niet zelf gemaakt maar wel zelf opgeruimd’. En dat is de spirit die alle vrijwilligers vandaag ook voelden. Met elkaar de eigen leefomgeving een stukje schoner maken. Let maar op! Dit is niet de laatste actie die deze drie toppers gaan organiseren. Hoogeveen schoon, doe je mee? Aldus Grietje Loof IVN Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: