HOOGEVEEN/MIDDENDRENTHE – Giorgo (17) uit Italië zoekt gastgezin in Midden-Drenthe/Hoogeveen Bericht inhoud: Giorgio uit Italië zoekt een warm thuis in omgeving Hoogeveen – Midden-Drenthe

Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Italiaanse Giorgio. Voor hem zijn wij op zoek naar een gastgezin dat deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Wie is Giorgio?
De 17-jarige Giorgio uit Italië is een vriendelijke, humoristische en behulpzame jongen. Hij heeft een passie voor motorrijden en sport. Een paar uur per week is hij te vinden in het zwembad en hij deed aan roeien, waterpolo en tennis. De leergierige jongen is gemotiveerd om Nederlands te leren en onze cultuur te ontdekken. “Ik kijk ernaar uit om in een compleet andere omgeving te wonen en nog zelfstandiger te worden. Ook wil ik, naast het leren van de Nederlandse cultuur, anderen ook kennis laten maken met mijn eigen cultuur!” De Italiaanse Giorgio beter leren kennen? Bekijk zijn profiel op onze website.

Studenten Clara en Willa over hun uitwisseling Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten zijn sinds dit schooljaar in Nederland en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen?
Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities?

Hoe werkt een uitwisseling?
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat). Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Italiaanse Giorgio, de andere buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Door Henk Boer

Geef een reactie