Hoogeveen – Heel Hoogeveen is inmiddels Cascadeblauw gekleurd. Overal wapperen de vlaggen en veel lopers rennen hun oefenrondjes al in het nieuwe shirt van de Cascaderun. De organisatie van de elfde Cascaderun is er klaar voor. De atleten en gewone hardlopers kunnen hun plaats innemen zondag 9 april.

Aan het grootste hardloopevenement van Drenthe doen dit jaar ruim 8000 lopers mee. De organisatie verwacht daarnaast, net als voorgaande jaren, meer dan 30.000 toeschouwers. Het aantal mannen dat meedoet is licht hoger (54 procent) dan het aantal vrouwen (46 procent). De meeste lopers komen uit de provincie Drenthe, maar alle provincies zijn vertegenwoordigd. De deelnemers komen uit 378 woonplaatsen.

Onderdelen
De Hoogeveense Cascaderun kent meerdere onderdelen; Unicef Kinderloop, GigaG Cascaderun, 5 Engelse Mijl en 10 Engelse Mijl. Voor de Unicef Kinderloop is het een jubileumjaar. De kinderloop is voor het tiende jaar verbonden aan de Cascaderun. Daarnaast is deze kinderloop net als de GigaG Cascaderun de grootste van Nederland.

Wijzigingen
Er is een aantal kleine wijzigingen die vooral voor de lopers van belang zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de waterposten onderweg opgeschoven op de locaties. Op de kaarten op de site staat precies aangegeven waar de renners water en of sponzen kunnen krijgen. Verder er is voor het eerst muziek langs het 10 mijl stuk buiten de bebouwde kom van Hoogeveen.

Cascaderun afterparty
Na afloop van de Hoogeveense Cascaderun is er natuurlijk weer volop sfeer en feest in Hoogeveen. Op twee feestpleinen zijn optredens. Op feestplein 1 (hoek Hoofdstraat/Kerkstraat) is dat van Ronnie Ruysdael, DJ Buurman en DJ Jeroen. Op feestplein 2 treedt de 11-koppige formatie Hermes House Band uit Rotterdam op.

Door Henk Boer

Geef een reactie