Hoogeveen maakt zich op voor de negende editie van de Cascaderun. Aanstaande zondag barst het spektakel los in Hoogeveen. De organisatie is er klaar voor om de duizenden deelnemers en toeschouwers te ontvangen.Start Cascaderun 2014  

Bijna 700 vrijwilligers zetten zich in om te zorgen voor een goed verloop van de Cascaderun. Er doen dit jaar 8500 lopers mee aan het sportevenement.

Unicefloop
Het evenement begint met de Unicefloop. Aan deze loop doen dit jaar ruim 1600 kinderen mee. Om 9.55 uur starten de kinderen van groep 1. Groep 7 en 8 zijn als laatste aan de beurt en starten om 12.05 uur. De opbrengst van de Unicefloop gaat dit jaar naar bestrijding van ondervoeding in Mozambique.

5 & 10 Engelse mijl
De deelnemers van de 10 Engelse mijl gaan om 13.35 uur van start. Het startschot wordt verricht door Roger de Groot, burgemeester van de gemeente De Wolden. De deelnemers van de 5 Engelse mijl starten om 14.00 uur.Unicefloop 2014 - Cascaderun Zij worden digitaal weggeschoten door Vivianne Miedema, Hoogevener van het jaar en speelster van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. De Atletiekunie heeft ook dit jaar beide afstanden geselecteerd voor de Open Noord Nederlandse kampioenschappen op de weg.

Sterk deelnemersveld
De Hoogeveense Cascaderun kent een sterk deelnemersveld. Op de 5 mijl lopen aansprekende namen zoals Roy Hoornweg, Ailcen Chepleting, Lies Deruddere en plaatselijk favoriet Harm Jan Martens en Marije Hulzebos. Bij de 10 Engelse mijl zijn dat Millicent Kuria, Said Kanfaou, Davy Stiepereare en plaatselijk favoriet Jacelyn Gruppen.

Feestelijk programma
De Hoogeveense Cascaderun heeft ook dit jaar weer een feestelijke programma rondom de wedstrijd. Er staan dit jaar tientallen bandjes, zangers en muzikanten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen. In het centrum van Hoogeveen staan verschillende podia met daarop tot 21.00 uur live muziek.

Door Henk Boer

Geef een reactie