HOOGEVEEN – De organisatie van de Knapper recreatievolleybalcompetitie start vol goede moed de voorbereidingen voor het volgende seizoen. De competitie heeft de afgelopen twee jaar door corona veel te lijden gehad, waardoor enkele teams zelfs zijn gestopt. De organisatie hoopt weer een volledig seizoen te kunnen draaien. De eerste nieuwe teams hebben zich al gemeld en dat stemt de organisatie tot tevredenheid.

De Knapper competitie heeft de afgelopen twee jaar met lede ogen gezien dat er teams moesten stoppen. De coronatijd heeft de competitie wat dat betreft geen goed gedaan. Individuele spelers hebben wellicht alternatieven gezocht om toch te kunnen blijven sporten toen teamsport niet mogelijk was. Toen dit wel weer mocht moest men over een vaccinatiebewijs beschikken om weer de zaal in te kunnen. Al met al heeft dit tot gevolg gehad dat er een aantal teams is gestopt, omdat er onvoldoende spelers beschikbaar waren. Voor een aantal teams is dat tijdelijk en gaat de organisatie ervan uit dat ze er het komende seizoen weer bij zijn

De organisatie constateerde ook dat er meer mix-teams ontstonden. ,,Daar zijn we blij mee,” zegt lid van de organisatiecommissie Gerrit Soldaat. ,,We hadden al plannen om hier mee te gaan starten, maar zien dit nu al vanzelf ontstaan. Blijkbaar een behoefte welke we graag verder in het zadel willen helpen. Wanneer er zich voldoende mixteams aanmelden willen we kijken of het mogelijk is om naast de dames- en herenpoules een mix-poule op te zetten. Daarnaast hebben we de mogelijkheid geopend voor individuele spelers om zich aan te melden bij de Knapper competitie. Wij gaan spelers dan koppelen aan teams. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Veel teams zoeken al langer naar nieuwe spelers en wij gaan ze daarbij helpen.”

De organisatie gaat ervan uit weer een volledig seizoen te kunnen draaien. ,,Inmiddels hebben zich ook alweer nieuwe teams aangemeld die voor het eerst mee gaan doen. Nieuwe teams ontvangen van het bestuur een passend cadeau bij de start van de competitie.” Afgelopen weekend zijn de teams aangeschreven om voor 17 juni wijzigingen door te geven voor de komende competitie.

Geef een reactie