1e ronde zaterdag 8 augustus

AH Offerein Bokaal opnieuw startsein voetbalseizoen.

Hoogeveen – Ondanks dat de voetballers en supporters momenteel genieten van een welverdiende vakantie is het aftellen naar het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. In de aanloop hier naar toe organiseren v.v. Hoogeveen en HZVV voor de vierde keer het toernooi om de AH Offerein Bokaal.

AH Offerein Bokaal - winnaar HZVV 2014De laatste twee edities waren een groot succes. Gemiddeld kwamen er per avond zo’n 700 toeschouwers op dit toernooi af, dat dan ook een vaste plaats heeft verworven op de voetbalkaart.

Net zoals de voorbije edities kent het toernooi weer een groot lokaal en regionaal karakter. Het gemiddelde niveau is ook verder gestegen. Bijna alle acht deelnemers kijken terug op een succesvol seizoen en zullen dan ook met een goed gevoel aan de start verschijnen.
De organisatie is zeer content met het feit dat het Germanicus heeft weten te strikken als nieuwe deelnemer; een traditieclub met een goede sfeer en een grote supportersschare. De Coevordenaren keren dit seizoen terug in de eerste klasse en worden getraind door Eric Prins. Laatstgenoemde weet wat het is om deel te nemen aan de AH Offerein Bokaal, aangezien hij tien jaar de trainer was van Noordscheschut.

Ook laatstgenoemde ploeg is weer van de partij. De ploeg van de nieuwe trainer André Mulder haalde al twee keer de finale van het toernooi. Vorig seizoen versloeg men Hoogeveen zondag in de halve finale na een bloedstollende strafschoppenreeks. In de finale leek men ook HZVV te verslaan. Lange tijd leidde men met 1-0, maar in de blessuretijd kwam HZVV nog langszij, waarna de strafschoppenserie door de roodwitten werd gewonnen.
Naast Noordscheschut zijn ook HZVV (Hoofdklasse), Hoogeveen zondag (eerste klasse), De Weide (tweede klasse), Hoogeveen zaterdag (derde klasse), Ruinen (derde klasse) en Tiendeveen (vijfde klasse) bekende deelnemers.
De organisatie is in handen van HZVV en v.v. Hoogeveen. ‘We merken dat veel voetballiefhebbers positief reageren op dit toernooi. Ook vorig seizoen leverde het leuke wedstrijden op en was er een goede publieke belangstelling. Het weer zat mee en de vele derby’s spraken enorm aan. Groot pluspunt is natuurlijk de fantastische accommodatie en het feit dat de wedstrijden altijd op een hoofdveld worden gespeeld’, aldus de organisatie.

Geldbedrag
‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-. Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein en De Muzikant.

Entree
Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er op elke speeldag een programmaboekje worden uitgebracht dat telkens geactualiseerd wordt.

Programma
Zaterdag 8 augustus speelt Hoogeveen zaterdag om 17.00 uur tegen De Weide en Hoogeveen zondag om 19.00 uur tegen Noordscheschut. Deze wedstrijden worden gespeeld bij Hoogeveen. Bij HZVV strijden Germanicus en Tiendeveen om 17.00 uur tegen elkaar, waarna vervolgens de confrontatie tussen HZVV en Ruinen plaatsvindt. Bovengenoemde wedstrijden zijn het resultaat van een loting die eerder is verricht.
De winnaars van de duels spelen op woensdag 12 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Na afloop van de eerste ronde zal er in de kantine van v.v. Hoogeveen worden geloot. Zaterdag 15 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats en de 5e en 6e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale en de strijd om de 3e en 4e plaats worden afgewerkt.
De wedstrijden worden gespeeld op de hoofdvelden van de organiserende verenigingen.

Door Henk Boer

Geef een reactie