HOOGEVEEN – In 2006 won ze één etappe en schreef ze ook het eindklassement op haar naam in wat toen nog de driedaagse Ronde van Drenthe was. Eind 2010 hing ze haar racefiets aan de spreekwoordelijke wilgen, tegenwoordig is ze werkzaam als fysiotherapeut in Deventer.

Loes Markerink, als fysiotherapeut

Samen met oud-renster Christine Mos uit De Wijk wordt Loes Markerink (Delfzijl, 1985) klaargestoomd, om op termijn, als wedstrijdleider in de Ronde van Drenthe het stokje van Jan Nijmeijer over te nemen. Mos deed de afgelopen editie al de nodige ervaring op, voor Markerink wordt het de eerste keer dat ze in de wagen van de koersdirectie gaat plaatsnemen. En dat is best een vreemd idee.

“Een koers beleven vanaf de achterbank van een auto is iets waar ik me nu nog niet goed een voorstelling van kan maken”, zegt Markerink. “Toen Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe me benaderde hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het echt een eer om samen met oud-collega Christine Mos zo’n belangrijke rol in de leiding bij één van de mooiste vrouwenkoersen van de wereld te mogen spelen.”

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: