HOOGEVEEN -De Tamboer heeft nieuwe boekingen voor het Irish Festival op zaterdag 28 september bekend gemaakt: Sharon Shannon & Alan Connor, Coscán en Susan O’Neill reizen voor het eerst af naar Hoogeveen. Eerder maakte het theater al bekend dat publiekslievelingen en oude bekenden Dubh Linn, Keltic Kats en Abbeyfolk terugkomen op het festival. Kaarten zijn nu al te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Sharon Shannon & Alan Connor
Ze stond al jaren op het verlanglijstje van de Tamboer-programmeurs en eindelijk is het zover: Sharon Shannon (IRL) komt! Ze heeft letterlijk muziek aan haar vingertoppen kleven. Met haar wereldwijd legendarische status als accordeonspeelster heeft ze het instrument ook in eigen land weer ‘cool’ gemaakt. Ze hoort niet alleen thuis in de traditionele Ierse muziek, maar werkte ook samen met hip-hop, cajun, country, klassiek en rap-artiesten. Ze toerde onder meer met Bono, Sinead O’Connor, Jackson Browne, Steve Earle, Willie Nelson, The Waterboys, Alison Krauss en Shane MacGowan. Een duidelijk resultaat van haar veelzijdigheid en talent. Met meerdere multi-platina en nummer één albums, singles en DVDs, muziek in diverse films en tv-programma’s, en optredens voor diverse presidenten (o.a. Clinton en Obama), werd ze ook nog eens de jongste ontvanger van de Meteor Lifetime Achievement Award voor haar werk.
Sharon Shannon komt samen met Alan Connor (IRL) naar De Tamboer: de multi-instrumentalist die al wereldwijd toerde met artiesten als Imelda May, Shane MacGowan, Mary Black, Steve Earle, Finbar Furey en vele anderen. De liedjes uit Sharons carrière worden door hem aangevuld met ingenieuze live loops van zijn piano, mandoline en gitaar. De muzikale vonken slaan over tussen het duo wanneer hun gezamenlijke energie wordt vermengd tot een krachtige sound.

Susan O’Neill
De jonge multi-instrumentaliste Susan O’Neill uit Waterford (IRL) begon al op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes. Zo speelt ze onder andere gitaar, harmonica en trompet. Ze heeft ook nog eens een prachtige stem en weet haar weg wel in de studio. Met de bands King Kong Company en Propeller Palms trad ze al veel op als achtergrondzangeres, maar in 2016 bracht ze haar debuutalbum Found Myself Lost uit, waarop haar stem doet denken aan Amy Winehouse, Janis Joplin en Adele. Als invloeden noemt ze verschillende genres en artiesten, zoals KT Tunstall, Stevie Nicks, Norah Jones, Simon & Garfunkel en Ierse folk legendes.

Coscán
De vier mannen van Coscán uit Slane (IRL) spelen Ierse traditionals. Ze brachten al drie eigen albums uit, met liedjes over oude plaatsen en historische verhalen uit de counties Louth & Meath. Van songs over het aanbidden van de zon op plaatsen als Newgrange tot liedjes over Millmount in Drogheda en Mornington. De mannen treden al 21 jaar op en breiden hun fans wereldwijd steeds meer uit. Nu voor het eerst te zien in De Tamboer.

Geef een reactie