U kunt via deze link foto’s bestellen tegen een geringe vergoeding die zijn gemaakt met het nieuwjaarsfeest op de Markt in Hoogeveen

HOOGEVEEN – We hebben als de Hoogevener.nl op oudejaarsdag eens een rondgang gemaakt door Hoogeveen. Om te kijken hoe de mensen hun oudjaarsdag vieren. We gingen eerst naar de H.Z.V.V om te kijken hoe het er bij de open Drents carbid schieten aan toe gaat.

Daarna op naar het MFC de Magneet in krakeel waar een kunstijsbaan is in de sporthal van de Magneet. Daar werd ons verteld dat dit project tot stand is gekomen door een van de buurtgenootjes Jurre Snieder (9 jaar). Na afloop van ons korte bezoek kregen we te horen van de beheerder dat er in de Kroon carbid schieten zal zijn.

 

 

Op naar de kroon waar, we met open armen werden ontvangen. Met het vele kabaal en geweld van de knallende melkbussen. Zo’n groepje van zo’n 25 personen was de sfeer goed.

 

 

Na dat wij afscheid genomen hadden gingen we op weg naar het Zuiderpark, waar er bij de ontvangst al geroepen werd “Daar heb je de fotograaf van de Hoogevener” daar wat gepraat en plaatjes (foto’s) geschoten te hebben was het wel welletjes.

 

 

In de Steenberger weide, werd er heftig met carbid geschoten, in een heerlijke en rustige sfeer met veel lol en saamhorigheid om zo het oude jaar in te luiden of is het nou om het nieuwe jaar in te knallen 😉

 

 

In de woonwijk Wolfsbos ging het er iets ruiger aan toe een grote container vol met kerstbomen ging in vlammen op. Olievaten met hout aan de straat waar alle rommel werd in opgestookt. Het ging er vreedzaam aan toe.

 

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: