Stuifzand – Na veel slepen en verzamelen in de afgelopen weken was het voor de Drentse jongerenkeet ATF van Stuifzand uiteindelijk zover.

In stuifzand ging gisteravond om 7 uur de Paasvuurbult in de fik. In plaats de eerdere aankondigende 8 uur. Na dat er een rectificatie op onze website was gedaan, kwam het publiek toch op tijd.

De leden van de jongerenkeet ATF ontstaken om klokslag 7 uur hun Paasvuurbult. De jeugd genoot op hun manier van het o zo verleidelijk vreugdevuur. Takken op de bult gooien, zelf een Paasbultje maken.

En dit alles onder genot van een drankje voor de ouderen. Dit jaar was er ook aan de kids gedacht met onder andere ranja melken bal werpen. En op het grote veld boomstronkwerpen. Waar uiteindelijk Peter Veringa de strijd won met 8.30 meter. Bij de jeugd waren  het bij het ballen gooien Eva en Lisa die uiteindelijk met een gewonnen kano wonnen.

Eva en Lisa

Lisa bols:
Mijn nichtjes kwamen erachter dat je ook spelletjes kon doen, mijn broer ging eerst gooien en had 3 gegooid ballen, best knap. Maar toen was ik aan de beurt en dacht dat ik er minder zal raken maar nee ik had er 6 om gegooid.

En daarna ging ik naar me gezin toe Alexander Marjan en Sander. Sander had iemand mee genomen Danielle goed maar mijn nichtjes Tessa en Moud gingen naar de koe. Ik wis niet dat er een prijs was dus ik stond bij de koe met mijn nichtjes en toen kwam de vader van mijn nichtjes naar me toe hij heet Etger en hij zij Lisa kom je? Je hebt een prijs en toen dacht ik oké maar ik was eerste en ik dacht Jupie en mijn nicht eva was derde dat vond ik ook knap maar deze prijs is niet alleen van mij maar ook van jullie want jullie hebben toch allemaal jullie best gedaan dus deze prijs is ook van jullie groetjes Lisa bols.

Door Henk Boer

Geef een reactie