Hoogeveen/ Emmen – Pencak Silat Panca Asas Hoogeveen/ Emmen heeft met een kleine groep deelnemers meegedaan aan Open Berlin. Dit toernooi was in handen van de Pencak Silat Union Deutsland (PSUD) en werd voor de eerste keer gehouden in Berlijn.

In de verschillende categorieën streden de strijders van Panca Asas om het eremetaal. Voor onze 2 kleinste deelnemers Dani Bos en Dani Kruit waren het spannende wedstrijden. Voor Dani Kruit was zijn tegenstander helaas te sterk en verloor zijn wedstrijd. Dani Bos liet zich niet kennen en mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Rick Bergsma en Damian Wolters wonnen allebei hun eerste partij. In de partijen die volgden hebben beide jongens alles gegeven en eindigden zo op het erepodium. Rick op een 2de en Damian op de 3de plaats.

De beide dames Sanne Boxum en Suzanne Kloosterhuis kwamen elkaar tegen in de finale. Ze wilden allebei heel graag winnen en gaven alles, wat voor een spectaculaire wedstrijd zorgde. Suzanne won deze partij en pakte het goud voor Sanne was er een zilveren medaille.

Bij de prijsuitreiking was er nog een grote verrassing voor Suzanne Kloosterhuis. Zij werd uitgeroepen tot beste vrouwlijke strijder van het toernooi. Vol trots nam zij haar prijs in ontvangst.
De hoofdleraar en trainer Mas Dennis Dörfel sluit met dit toernooi een aaneengesloten periode van evenementen, examens, nationale en internationale wedstrijden dan ook af met een zeer tevreden gevoel. En zeer hoge scores op de kaart van de Nederlandse Bond NPSB.

De Pencak Silat Panca Asas is een FOG/NOC*NSF erkende Pencak Silat school en heeft hierdoor een druk programma wat nu een rustigere periode van een aantal maanden te gemoet gaat. Dit is dan ook zeer welkom om de batterij van de verenigde PS school op te laden.

 

Door Henk Boer

Geef een reactie