Hoogeveen – Op 7 en 8 mei 2016 werd in Schoten het open Belgium Championship gehouden in Schoten. Panca Asas vertrok uit Emmen met 4 deelnemers in de junioren­ en seniorenklasse.

eigen foto
eigen foto

Bij de junioren werden Rick Bergsma en Sanne Boxum 3e en mochten beide een mooie beker mee naar huis nemen.

In de klasse van de dames senioren deed Marjolein Nederhoed (klasse tot 55 kg) haar best, ze kwam helaas niet verder dan een 4e plaats. En tot slot de heren senioren in de klasse tot 70 kg speelde Rowan van der Laan in de finale tegen de Maleisische meervoudig wereldkampioen. Rowan gaf erg goed partij maar moest zijn meerdere erkennen in de Maleisische wereldkampioen en ging met een mooie 2e prijs naar huis.

Trainer Dennis Dörfel is trots op zijn pupillen met de mooie resultaten op een groot toernooi waar 12 landen aan mee deden: België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Rusland, Maleisië, Singapore, Thailand, Zwitserland, Oostenrijk.

We hopen volgend jaar opnieuw deel te kunnen nemen aan dit mooie toernooi georganiseerd door Bongkot België. De vaste supporters hebben de datum in hun agenda voor volgend jaar al weer vrij gepland hiervoor.

Door Henk Boer

Geef een reactie