Hoogeveen – De gemeente start met de vervanging van alle parkeerautomaten in Hoogeveen. U kunt vanaf 13 maart overal betalen via dip&go en op veel plaatsen nog steeds contant.

Als u dip&go gebruikt, betaalt u met uw pinpas, zonder dat u uw pincode hoeft in te toetsen. Dip&go verschilt dus maar weinig van de chipknip; het verschil is dat de afschrijving niet van een vooraf opgeladen bedrag afgaat maar rechtstreeks van uw rekening. Eind vorig jaar zijn bij wijze van proef vier automaten vervangen. Na een periode van testen en verbeteren zijn de kinderziektes opgelost en kan het nieuwe systeem nu overal in het centrum worden ingevoerd

Hoe werkt dip&go?
De werkwijze is duidelijk aangegeven op de display van de parkeerautomaat. U kiest de betaalwijze en uw parkeertijd. Vervolgens voert u uw pas in en wacht tot uw kaartje wordt geprint. Belangrijk is dat u uw pas niet uitneemt voordat het kaartje wordt geprint. Bij dip&Go verloopt de betaling snel, uw pas kan niet worden geskimd en het is niet mogelijk uw pincode af te kijken omdat u deze niet hoeft in te toetsen.

Op weg naar achteraf betaald parkeren in het hele centrum
Het centrum van Hoogeveen staat bekend om de goede parkeergelegenheid vlakbij de winkels. Gemeente en ondernemers willen dat vasthouden en verder verbeteren. Daarom zijn de nieuwe automaten ook ge-schikt voor bijvoorbeeld kentekenparkeren en belparkeren met daarbij de mogelijkheid om achteraf te betalen. Dit wordt in de loop van 2015 ingevoerd. De keuze voor het nieuwe systeem is gemaakt samen met de ondernemers van het stadscentrum via de Stichting Centrummanagement.

Door Henk Boer

Geef een reactie