Hoogeveen – Patrick Mayer (25) uit Assen wordt met ingang van het seizoen 2016-2017 het nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij HZVV. Mayer tekende een contract voor één jaar, met een optie voor minimaal nog één jaar. Hij volgt Riny Jansen op die vertrekt naar de FC Lemele.

Foto gemaakt door André Weima.
Foto gemaakt door André Weima.

“H.Z.V.V en Patrick Mayer hebben de ambitie gedurende langere tijd samen te werken,” aldus bestuurslid Jeugdzaken Regina van der Meulen. “De Jeugdopleiding van H.Z.V.V krijgt medio april dit jaar als eerste Drentse amateurclub het KNVB keurmerk Lokale Jeugdopleiding. Met Patrick Mayer hebben we de kennis en ervaring in huis gehaald die daarbij past. We verwachten dat hij de jeugdafdeling verder zal ontwikkelen en professionaliseren.”
Mayer heeft H.Z.V.V in het afgelopen jaar al goed leren kennen. Hij is sinds op dit moment als
trainer van A1 aan de club verbonden.

Mayer beschikt over de nodige diploma’s om op het gewenste niveau succesvol te kunnen zijn. Hij voetbalde zelf overigens ook op een behoorlijk niveau. Zo speelde hij o.a. bij ACV en de FC Groningen. Bij ACV en de FC Assen trainde hij diverse selectieteams. Bij de FC Assen was hij ook een tweetal jaren actief als Hoofd Jeugd Opleiding.

Mayer studeerde af aan de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) en is directeur/eigenaar van Sporting Events. Dit bureau telt 25 medewerkers en organiseert sinds 2013 landelijk allerlei sportieve evenementen.

Op de foto: Regina van der Meulen ( bestuurslid jeugdzaken), Patrick Mayer (nieuwe Hoofd Jeugd Opleidingen) en Johan Massier (voorzitter),

Door Henk Boer

Geef een reactie