Hoogeveen – Donderdagavond heeft de technische commissie van Hoogeveen overeenstemming bereikt met drie spelers van Hoogeveen zondag betreffende een langer verblijf bij de titelkandidaat in de eerste klasse. Ruben Peltjes, Shakki Mohamed en Raymon Slot gaven aan graag nog minimaal een seizoen te blijven.

Het feit dat zoveel spelers nu al aangeven ook volgend seizoen de blauwwitte kleuren te verdedigen zegt wel iets over de sfeer binnen de selectie. Sinds komst van Theo Metz is de rust helemaal teruggekeerd. De inwoner van Westerbork en John Kikkert vullen elkaar uitstekend aan en dat valt in goede aarde bij de gehele club.

Shakki Mohamed is zonder twijfel de revelatie van dit seizoen. De vleugelaanvaller kwam deze zomer op het allerlaatste moment over van derdeklasser SV Dedemsvaart en bleek een schot in de roos te zijn. Samen met Giovanni Vemba-Duarte zorgt hij ervoor dat Hoogeveen over twee uitstekende vleugelaanvallers beschikt. De 23-jarige aanvaller speelde eerder voor Zilvermeeuwen, Haarlem en Den Ham.

De 29-jarige Ruben Peltjes is eveneens bezig aan een uitstekend seizoen. De inwoner van Hardenberg vormt samen een Andy Kreeft een sterk verdedigingsblok in het hart van de defensie. Peltjes is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Hoogeveners en speelde hiervoor bij Hardenberg’85, Heracles en Staphorst.

Ook reservedoelman Raymon Slot blijft volgend seizoen bij Hoogeveen. Daar waar hij in de winterstop nog aangaf te twijfelen, besloot hij er toch weer een jaar aan vast te plakken. Slot speelde dit seizoen de halve finale en de finale van het Protos/Weering-toernooi. Hij heeft echter de pech dat hij met Raimon Benjamins een uitstekende doelman voor zich heeft. De 21-jarige Slot is momenteel overigens geschorst. Hij is één van de spelers van het zaalvoetbalteam van ZVVH die tot het eind het seizoen door de KNVB geschorst zijn.

Door Henk Boer

Geef een reactie