PESSE – Bij Ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse vond afgelopen zaterdag de jaarlijkse Pesserrun plaats. Nieuw was dit jaar de afstand van 10 kilometer. Wedstrijdspeaker Ronald Nijland uit Heerde was gecontracteerd om bij de start en finish om iedereen te verwelkomen. Bij binnenkomst met veel gevoel voor humor mensen op naam binnenhalen als echte profs met informatie over de eerder behaalde resultaten op deze dorpsrun. Fantastisch! Reageert de organisatie.

De Pesserrun is dit jaar voor het eerst sinds zijn bestaan op de zaterdagmiddag. Het bestuur van de Pesserrun heeft hiervoor gekozen omdat het dan mogelijk is om een langere afstand te organiseren, namelijk een 10 kilometer. Sandra Medendorp: ‘’op de vrijdagavond was dit niet mogelijk geweest. Het is dan eerder donker waardoor wij als organisatie de veiligheid op het parcours niet kunnen garanderen. Daarnaast hebben wij in samenwerking met Jeugdsoos ’t Keldertje en Ontmoetingscentrum De Wenning, het hardloopevenement uitgebreid met vertier voor jong- en oud, zowel voor als na het hardlopen’’.

Vanaf 13.30 uur konden de startnummers worden afgehaald. Voor de kinderen was het mogelijk om het ontvangen startnummer te pimpen met mooie stiften en stickers. Na een goede warming-up verzorgd door Jeugdsoos ‘t Keldertje gingen de kinderen tot en met 5 jaar van start op de 500 meter. Bij de jongens was het Jens Kramer die als eerste de afstand volbracht. Bij de meisjes kwam Yara van der Veen als eerste over de finish kwam. Zowel Jens als Yara waren bij de jongens en meisjes ‘beste pessenaar’. Daarna was het de beurt aan de kinderen van 6 t/m 9 jaar die 1 kilometer moesten afleggen. Bij de jongens was het Jesper Bisschop en bij de meisjes was het Maud van Lubek die als eerste over de finish kwam. De prijs voor snelste pessenaar ging bij de meiden naar Fem Hup en bij de jongens naar Jelte van der Veen. De start van de 2 kilometer voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar was om 15.15 uur. Hier ging de 1e prijs bij de jongens naar Jurgen Eefting en bij de meisjes naar Luna van Driel. Beste pessenaar bij de meiden is Zoë Bos geworden en bij de jongens ging de prijs naar Stian Waninge.

Om 16.00 uur was de start van de 10 kilometer welke eerst door het dorp ging richting het buitengebied van Pesse over onder andere de Slagenweg, Molenhoek en de Hoogeveenseweg. Bij de dames (40+) kwam Margriet Westrik als eerste over de finish, bij de heren was dit Paul Pegge met een snelle tijd van 39:50. Bij de mannen tot 40 jaar ging de eerste prijs naar Robin Vos en bij de dames naar Lidia Meijer. Snelste pessenaren waren Judith de Kleine – Valk en Danny van der Veen. De 5 kilometer is ook gelopen tijdens de Pesserrun. Naast de individuele lopers konden bedrijventeams zich ook inschrijven voor deze afstand. Winnaar van de bedrijvenrun is Dartbanenverhuur Drenthe geworden gevolgd door Bork Groep 1 en Bork Groep 2. Bij de dames (40+) won Linda Brouwer en bij de heren (40+) Harm Jan Martens. Onder de 40 jaar was gelukkige winnaar bij de heren Finn van Pijkeren en bij de dames Laura Prins. Ook voor de 13 tot en met 16 jaar waren er prijzen te winnen voor snelste pessenaar. Bij de 10 km ging deze prijs naar Joris Valk en op de 5 kilometer Rayen Boode.
Na afloop van de Pesserrun was het voor de sportievelingen mogelijk te genieten van een heerlijke massage en zich op te frissen in Ontmoetingscentrum De Wenning. De kinderen genoten na afloop van het springkussen en de spelletjes en dansjes die georganiseerd werden door Jeugdsoos ’t Keldertje. Voor volwassenen was er een foodtruck en DJ geregeld die deze Pesserrun gezellig afsloten.

De organisatie kijkt terug op een sportief en gezellig evenement in Pesse en dankt de vele vrijwilligers die dit hebben mogelijk gemaakt.

 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023
 • Pesserrun 2023

Geef een reactie