Hoogeveen – De Tamboer was zaterdag voor de tweede keer het toneel voor PESTA! (feest!), georganiseerd door Maluku Hoogeveen. Van heinde en verre (Hamburg, Italië) was men gekomen om dit feest mee te maken. Spreekstalmeester was de in Molukse kringen bekende Bert Tahitu die alles vlot aan elkaar praatte en ook zelf meedeed met de dansgroepen.

Ook de beeldende kunst was goed vertegenwoordigd in de tentoonstellingsruimte en de kinderen konden springen op het overdekte springkussen of zelf iets maken.
Na eerst lekker Indonesisch gegeten te hebben werd de avond geopend door de binnenkomst van de eerste generatie die daarna door de jeugddansgroep ‘Nona nona Amboina’ met enkele dansen werden verwelkomd. Edo & Friends brachten daarna traditionele muziek ten gehore. Mas Dennis Dörfel demonstreerde met Pencak Silat Panca Asas zijn kunnen in deze Indonesische zelfverdedigingskunst, waarvan de basisprincipes zijn: broederschap, verdraagzaamheid, saamhorigheid, respect en discipline. Knap! Onlangs was in het Activum het jeugd NK van deze sport.

Reggie & Friends brachten daarna weer traditionele en ook hedendaagse muziek in twee sets met in de pauze de trekking van de verloting. De dansvloer werd al goed benut door het steeds talrijkere publiek. Vier schone dames, genaamd Menarigroep Gardenias, lieten daarna o.a. zien wat je met kaarsjes kan doen. Mooi om te zien. Er mocht aan het eind ook meegedanst worden.

De slotact Alley & Friendz voerde de avond in twee sets naar een hoogtepunt. In hun pauze mocht DJ MS Porter haar beats (met wat technische problemen helaas) laten horen.
Kortom, een geslaagd evenement dat hopelijk door blijft gaan. Aan het publiek zal het niet liggen want dat was er genoeg.

Meer foto’s staan hier

Geef een reactie