Evenementen

Peter de Lange en Jan Benjamins winnen wedstrijd.

HOOGEVEEN – De viswedstrijd van HSV Het Vette Baarsje is maandag jl. uitgezet nabij de Ossesluis beneden de sluis. De zomeravond wedstrijd wordt gevist van 18.30 uur tot 21.30 uur. Voor enkele vissers was het een lange zit. De aanbeten die men kreeg waren voor dan ook echt zuinig.

Peter de lange die eerst voor de feeder had gekozen kwam er snel achter dat dit niet de goede manier van vissen was. Snel een vast stok opbouwen heeft voor hem een goed resultaat gebracht. Met 4760 gram won hij de wedstrijd. Rudi Pater wist de tweed plaats te halen met 1890 gram. Derde Martin Koekkoek 1640 gram, vierde Gerjan Pol 1550 gram de vijfde plaats was een dubbel gewicht voor Wander Rotmensen en Bé Kleine 1510 gram.

De dinsdag wedstrijd voor ouderen is gevist aan het Linthorst Homan kanaal bij Beilen. Hier bleken de aanbeten ook zeer zuinig te zijn. Normaal is dit een parcours waar veel aantallen gevangen kan worden met als bonus vissen zeelten en brasem. De kleine vis was. Nauwelijks te vangen terwijl er op enkel stekken wel grote vissen gevangen werd. De winnaar Jan benjamins had 3180 gram aan vis. Tweede Geert Woltinge 3070, derde Jan Ballast 2360 gram vierde Jaap Schonewille vijfde plaats Stoffer Otten.

Wietze Bakker 5860 gram vis Zaterdag was voor de leden van de HSV de Brasem en HSV Het Vette baarsje uitgezet aan het parcours de Vossebelt nabij Steenwijksmoer. De wedstrijd commissie heeft vooraf eerst nog enkele stekken planten vrij moeten maken zodat de vissers op een nette manier hun stek konden opbouwen.

Steeds vaker zie je dat er vooraf gemaaid moet worden om al de deelnemers een plaatst aan te kunnen bieden waarvan af gevist kan worden. HSV Het Vette Baarsje heeft al een paar jaar een team die in en rondom Hoogeveen stekken gemaaid voor de vissers. Dit wordt door de vissers erg gewaardeerd. Meerder hengelsport verengingen zijn bezig om een maaiploeg op te zetten.

Ook de federatie is bezig maaiploegen in het leven te roepen. Dit gebeurt allemaal op vrijwillige basis. Wietze Bakker wist deze wedstrijd op naam te zetten met enkele mooie brasems en een zeelt met 5860 gram. Tweede Bé Kleine 3380 gram derde Jaap Schonewille 3140 gram vierde Wander Rotmensen 2580 gram vijfde Roelof keuning 2180 gram. Alle deelnemers konden op het eind een vleespakket meenemen na rato van de behaalde plaats.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...