HOOGEVEEN – Peter Koekoek stopt als CDA-raadslid in gemeente Hoogeveen, dit heeft hij de burgemeester en de raad in die gemeente vandaag laten weten. Koekoek gaat vanaf 27 september aan de slag als algemeen directeur en gemeentesecretaris van Tynaarlo. In zijn brief geeft hij aan dat hij zijn vertrek jammer vindt, maar verwacht zijn nieuwe baan niet op een goede manier te kunnen combineren met het raadswerk. Koekoek zegt verder in zijn brief dat de inwoners van Hoogeveen vertegenwoordigers verdienen die er vol voor kunnen gaan.

Koekoek is sinds 2010 actief in de raad van Hoogeveen. Eerst was hij eerste opvolger van de CDA-fractie, daarna raadslid en in 2018 fractievoorzitter tot aan zijn benoeming tot raadsgriffier in Tynaarlo. In die periode hield hij zich vooral bezig met ruimtelijke ordening, wegen en jeugdzorg. Hij zette zich onder andere in voor goed onderhoud van wegen zoals de Coevorderstraatweg in Noordscheschut, de lobby voor een snelweg tussen Hoogeveen en Almelo, de A Drenthe-Twente, betere organisatie van de jeugdzorg en lage OZB. Daarnaast pleitte hij voor grenzen aan geluid van evenementen, een beter plan voor het onderhoud van bomen en inzet op nieuwbouw van woningen. Het eerste werd begin dit jaar gerealiseerd, de andere twee punten worden volgens de kaderbrief van de gemeente volgend jaar opgepakt.

In de raadsvergadering van 26 augustus neemt Koekoek afscheid en zal Annette Jansen-Brandsema (46) als zijn opvolger worden geïnstalleerd. Jansen-Brandsema is de afgelopen drie jaar al actief geweest als eerste opvolger van de fractie en staat dus klaar voor het overnemen van het raadslidmaatschap. Zij heeft verder diverse managementfuncties vervuld op het gebied van marketing en communicatie bij advertising- en reclamebureaus en in de horeca- en evenementenbranche. De laatste jaren is zij vooral actief in de gezondheidszorg als bestuursadviseur en teammanager.

Geef een reactie