Hoogeveen – Op tweede pinksterdag organiseerde wijkvereniging de Weide op het grasveld naast het wijkgebouw de Weideblik haar eerste Pinkster Streekproducten markt.

De organisatie had haar best gedaan om een attractief aanbod samen te stellen van smakelijke, veelal biologisch geteelde producten uit de omgeving van Hoogeveen. De producenten van de producten vertelden met enthousiasme over hun producten. Ook konden de producten gekocht worden, wat dan ook gretig gedaan werd door het publiek dat vanaf 11 uur ’s ochtends terecht kon op de markt.Pinksterstreekmarkt (3)-1

In de ochtend deed het zonnetje een positieve bijdrage. Jammer genoeg verdween die in de middag, maar het bleef in ieder geval droog. Hierdoor werden de biertafels in de open lucht ook goed bezet en speelden de kinderen fijn op de luchtkussens. Moe en warm gespeeld konden ze afkoelen onder het genot van heerlijk Italiaans ijs.Pinksterstreekmarkt (4)-1

Er was een mooie variatie aan producten te krijgen, zoals groente en fruit van de Vierslag uit Nieuweroord die op vrijdag de winkel aan huis open heeft (en op zaterdag zelf op de Noordermarkt in Amsterdam staat!).
W’íjngaard uit Tiendeveen gaf informatie en verkocht hun eigen wijn, en kaasboerderij Justa uit Stuifzand deed goede zaken met heerlijke rauwmelkse kaas. Ook bleken ze een webwinkel te hebben met zuiver biologische producten.
Zo viel er op de markt ook te ontdekken dat Hoogeveen sinds deze week weer een eigen ambachtelijke speciaalbier brouwerij heeft: Jonge Beer, gevestigd aan de Fabrieksweg. Het publiek liet het bier ook goed smaken!
Aanvullend was er de poëzie van Gerdina die ook heerlijke jams blijkt te maken, en er waren schilderijen te bewonderen van Lucie Nieboer-Timmer.

De wijkvereniging zorgde aanvullend voor een overdekte tent met de nodige horeca voorziening en er werden knieperties en poffertjes gebakken.

<

p style=”text-align: justify;”>Het werd een ontspannen drukke mooie pinksterdag waar volop genoten kon worden van het vele lekkers dat er te krijgen was. Als de bijen een goed seizoen gaan krijgen en er ook voor menselijke consumptie voldoende honing over blijft, zal een volgende markt ook de imker vereniging aanwezig zijn, en wie weet welke streekproducten producent nog meer. Het is in ieder geval een mooie aanvullende markt voor iedereen die iets speciaals wil doen op tweede pinksterdag!

Door Henk Boer

Geef een reactie