NIEUWLANDE – Zaterdag 6 juni 2020 is er weer de jaarmarkt Nieuwlande. Roy Doldersum heeft het plan gevat om tijdens deze jaarmarkt een platenmarkt te organiseren. Vinyl is weer populair en terug van bijna weggeweest. Grammofoonplaten, miljoenen werden ervan verkocht. Die tijd is voorbij. Maar vinyl gaf zich nooit gewonnen. Het aantal verkooppunten stijgt alweer.

Muziek is het mooiste als je het een beetje hoort kraken. Op de plaat klinkt het zoveel warmer. En dan die hoes… Weet je wel hoe mooi die is? Het is gewoon heel lekker om naar een plaat te luisteren en tegelijkertijd de hoes vast te houden. En dat gaat niet lukken met muziek die je online bestelt of streamt. Platen zijn zo lekker tastbaar. En ook het geluid van de naald die de plaat raakt.

En daarbij dan een beetje kraakt… Steeds meer jongeren bezwijken nu voor de charme van de ouderwetse plaat. Wilt u meedoen aan deze platenmarkt of wilt u meer informatie, bel dan met Roy Doldersum uit Nieuwlande. Zijn telefoonnummer staat in de bovenstaande afbeelding.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: