HOOGEVEEN – Waar je afgelopen zondagmiddag in het centrum van Hoogeveen ook keek, overal kwam je ze tegen. De Pokémon Go spelers van jong tot oud met hun smartphone op jacht naar de virtuele figuurtjes en vangen.

Pokémon Go spelers Foto: © 2018: de Hoogevener

Waar je vroeger op je bank of in de auto het spelletje speelde, kun je het nu overal spelen. De game pusht je om naar buiten te gaan om nieuwe pokémon te vangen, nieuwe pokémon uit te laten komen en te vechten tegen tegenstanders. Het lijkt erg op de animatieserie van vroeger.

“De Pokémon-wereld is gebaseerd op de trainer die naar buiten gaat en op zoek gaat naar pokémon met zijn Pokédex en Poke Ball”, zegt Niantic (het bedrijf dat het spel maakt) CEO John Hanke tegen Engadget. “Je kunt het leven leiden van een pokémon trainer.”

Omgeving
De game past zich aan aan de omgeving waarin de speler zich bevindt. Wanneer je bij het strand bent, zul je water-achtige pokémon kunnen vangen. En wanneer je in het park bent, gras-achtige pokémon.

Bij deze game hoort dus een wearable device. Hiermee kun je spelen, zonder dat je je telefoon uit je zak hoeft te halen. Het geeft een melding wanneer je bij een PokéStop bent en je dus een nieuwe pokémon kunt vangen. De verschillende kleuren op de wearable geven aan wat er precies aan de hand is. Zonder dat je op je scherm hoeft te kijken, kun je dan actie ondernemen.

Een groepje Pokémon Games bij elkaar Foto: © 2018: de Hoogevener
Moeder en zoon aan het Pokémon Games Foto: © 2018: de Hoogevener

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: