HOOGEVEEN – Er wordt voor de 10e keer de pokerrun verreden. De tiende op de tiende. Een jubileum dus. De pokerrun is een toerrit voor motoren waarvan de opbrengsten gaan naar een goed doel. Dit jaar zijn er 2 beoogde goede doelen. Het hoofddoel is Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe.

Jaarlijks organiseert deze stichting een zomerkamp voor kinderen voor wie vanuit de thuissituatie het niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Vaak worden deze kinderen door de huisarts naar deze stichting doorwezen. Het 2e beoogde doel is Stichting Actief Samenleven uit Pesse. Naast tal van andere evenementen organiseert deze stichting een busreis voor kinderen naar een pretpark. De pokerrun is van plan om de kosten van deze busreis op zich te nemen.

Dit jaarlijks terugkerende motorevenement trekt veel motorrijders van heinde en verre. Maar liefst 14 clubs uit Drenthe, Overijssel, Friesland en Flevoland hebben die dag hun deuren geopend voor nieuwsgierigen en verkopen versnaperingen waarvan de opbrengsten gaan naar het goede doel. Het idee van de pokerrun is om bij de organiserende clubs langs te gaan op de motor en daar een speelkaart op te halen in een gesloten envelop. Bij de finish worden de enveloppen geopend en voor de hoogste kaarten zijn er mooie prijzen te winnen. Dit jaar ivm de 10e keer ligt bij de finish voor iedereen een presentje klaar. Meedoen kost 10 euro. Vorig jaar haalden de bikers maar liefst 10.000 euro op Wensstichting Drenthe. De finish van de pokerrun is in Hoogeveen bij MC Motorhead aan de Achteromsedijk.

Zin in een mooie toertocht?
Voor meer info kijk dan gauw op de website van de pokerrun of facebook.
Of kom gewoon kijken bij de finish. Veel spektakel.
Of mail maar info@pokerrunmcmotorhead.nl
Waneer: 10 juni

Geef een reactie