Hoogeveen De politie in Hoogeveen organiseert zaterdagmiddag 22 november 2014 aanstaande, tussen 12.30 en 17.00 uur, een kijkmiddag voor gestolen spullen. Op 12 juli 2013 zijn bij een doorzoeking in een woning van een aangehouden woninginbreker uit Hoogeveen veel spullen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van inbraak. Enkele spullen waren te herleiden naar aangiftes van woninginbraak in Hoogeveen, een groot aantal spullen ook niet. Daarom organiseert de politie een kijkmiddag in het politiebureau aan de Griendtsveenweg 5 in Hoogeveen.

Sieraden aangetroff en
Er zijn voornamelijk sieraden, zoals kettingen, oorbellen en horloges aangetroffen. Daarnaast zitten er ook een paar gouden manchetknopen tussen met op iedere knoop een 1 cent munt uit het jaar 1970. Daarnaast nog enkele zilveren 5 en 10 gulden muntstukken, een massief goud/koperkleurig tasje en een 1 gulden muntstuk uit het jaar 1931 met daarin gegraveerd: bevrijd 4-4-45. De politie heeft het vermoeden dat deze sieraden zijn gestolen in de maanden juni en juli 2013 in Hoogeveen.

Wederom spullen aangetroffen
Recentelijk is de Hoogevener wederom aangehouden voor woninginbraak. Er is opnieuw gezocht in zijn woning. Ook dit keer zijn er spullen aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal. Deze sieraden worden vergeleken met recente aangiftes van woninginbraken in Hoogeveen. De sierraden waarvan de rechtmatige eigenaar niet wordt gevonden zullen 22 november ook te zien zijn. Opgave voor deze kijkmiddag is niet nodig.

Door Henk Boer

Geef een reactie