Hoogeveen – De plaatselijke afdeling van de SP organiseert op zondag 13 maart in de Tamboer een bijeenkomst over vluchtelingenvraagstuk, het asielbeleid en integratie. SP-kamerlid Sharon Gesthuizen, woordvoerder op deze thema’s, zal hierover komen vertellen.Sharon_Gesthuizen_

De SP heeft een duidelijke visie op het vluchtelingen- en asielbeleid en heeft natuurlijk ook begrip voor de zorgen die er leven onder de bevolking. Sommige van deze zorgen zijn heel begrijpelijk en terecht, maar andere zijn gebaseerd op spookverhalen, die vooral bedoeld zijn om mensen angst aan te jagen.

De SP benadert de situatie rond vluchtelingen met nuchterheid: Niet alle mensen kunnen in Europa wonen; wij zijn verplicht om mensen in nood te helpen, maar er zit natuurlijk een grens aan onze mogelijkheden. Dat is duidelijk. Niet iedereen kan dus worden toegelaten.

Voorzitter van de lokale SP, Ineke Bekkering: “Er zijn veel problemen in ons land; in de zorg, in de sociale huursector, in de werkgelegenheid en in de sociale zekerheid. En als je daarmee te maken hebt, zit je misschien niet te wachten op vluchtelingen”. Ze vervolgt: “Sharon Gesthuizen gaf in het voorbereidend gesprek aan dat ze geen lange inleiding wil houden, maar vooral actief in gesprek wil met de inwoners van Hoogeveen en omstreken. Ze wil hun vragen beantwoorden en ingaan op hun zorgen m.b.t. de vluchtelingenopvang.

Gaandeweg komt dan natuurlijk vanzelf het standpunt van de SP met betrekking tot dit vraagstuk aan de orde, zoals het door de SP gepresenteerde “6-puntenplan”, om de opvang van asielzoekers goed te regelen. Een plan dat steeds meer steun lijkt te krijgen. Iedereen is van harte uitgenodigd om naar het politiek café te komen. Het vindt plaats op zondag 13 maart, om 14.00 uur in de Tamboer. De toegang is gratis. Vanwege de beschikbare ruimte wel graag van te voren aanmelden, per mail bij ineke.bekkering.sp@gmail.com.

Door Henk Boer

Geef een reactie