Hoogeveen – Leerlingen van het praktijkonderwijs van het Roelof van Echten College hebben 4000,- euro ingezameld tijdens hun kerstmarkt in december. De opbrengst wordt verdeeld over vier goede doelen. De School van Frank, Kadowinkel De Koker van Koninklijke Visio Echten, Stichting De Regenboog voor Gambia en het project Syrië Back to School van de Soroptimisten Reestlanden namen allen een cheque van 1000,- in ontvangst.

“We kijken terug op een enorm succesvolle kerstmarkt”, zegt docent Tjitske van der Veen voorafgaand aan de uitreiking van de cheque. “We organiseren ieder jaar een markt, maar dit jaar mochten ook de ruim 300 medewerkers van onze school hun kerstpakket bij ons komen uitzoeken. Daarnaast waren de vier goede doelen aanwezig om eigen artikelen te verkopen. Het resultaat was een enorm druk bezochte markt met een geweldige sfeer. En natuurlijk een prachtige opbrengst voor de vier doelen. Onze leerlingen hebben er flink voor moeten werken, maar ze hebben echt een super prestatie neergezet. Daar kunnen ze trots op zijn.”

Geweldige avond
Ook de vier goede doelen kijken tevreden terug op de markt. “Ik denk dat ik namens alle doelen spreek als ik zeg dat we het een geweldig initiatief van de school vonden om op deze manier een kerstmarkt te organiseren”, zegt Wim Annen van Stichting de Regenboog voor Gambia. “We hebben een geweldige avond gehad, waarbij niet alleen veel spullen hebben verkocht, maar ook onze doelen onder de aandacht hebben kunnen brengen van een groot publiek. Dat daar nog zo’n grote opbrengst bijkomt van het praktijkonderwijs overstijgt onze verwachtingen. We zijn de school, en vooral de leerlingen natuurlijk, bijzonder dankbaar.”

Door Henk Boer

Geef een reactie